SMRT NA KOSMETSKOJ PLANINI BREZOVICA: Legendarna Amerikanka poginula, dobila unutrašnje krvarenje! Verenik prekasno stigao!

Autor: M. M.

Sport

16.02.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti iz skijaškog sporta.

SMRT NA KOSMETSKOJ PLANINI BREZOVICA: Legendarna Amerikanka poginula, dobila unutrašnje krvarenje! Verenik prekasno stigao!

Foto: Tanjug/GORSKA SLUZBA ZA SPASAVANJE BREZOVICA

Američka skijašica Ketrin Kiša Rigbi, koja je bila pionirka ekstremnog telemark skijanja, nažalost je poginula u lavini na skijalištu Brezovica na Kosovu i Metohiji.

Iako je lavina bila mala, bila je dovoljna da Rigbi završi među drvećem i zadobije udarac u prsa, što je rezultiralo unutrašnjim krvarenjem i oštećenim pluća. Nažalost, njene povrede su bile prevelike za oporavak, te je preminula. Njen verenik je brzo pritekao u pomoć, ali, nažalost, nije uspeo da je spasi.


Mesto na kome se desila ova tragična nesreća, skijalište Brezovica, nalazi se na jugu okupirane srpske pokrajine, blizu granice sa Severnom Makedonijom. Ovo skijalište je takođe poznato po tome što je pre 40 godina bila staza za spust na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu.

Kaša Rigbi je bila ugledna članica zajednice ekstremnih skijaša. Ona se penjala na svetske vrhove preko 8.000 metara i spuštala na skijama, čak i sa aktivnih vulkana. Njena hrabrost i avanturistički duh činili su je zvezdom mnogih dokumentarnih filmova posvećenih ekstremnom skijanju.

Ova tragedija je potresla svet skijanja i ostavila prazninu u zajednici ekstremnih sportista. Kaša Rigbi će zauvek ostati upamćena kao pionirka ekstremnog telemark skijanja i inspiracija mnogima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading