"SMETA IM ŠTO POPIJEM ČAŠU VINA, ŠTO NISAM NOSILA CRNINU ZA OLIVEROM..." Milena Ivanović otvorila dušu: Posle njegove smrti su me stalno napadali, posebno ŽENE!

Autor: D.B.

Vesti

21.01.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudima smeta što sam sređena, započela je svoju ispovest Milena Ivanović.

"SMETA IM ŠTO POPIJEM ČAŠU VINA, ŠTO NISAM NOSILA CRNINU ZA OLIVEROM..." Milena Ivanović otvorila dušu: Posle njegove smrti su me stalno napadali, posebno ŽENE!

Foto: TV Pink/printscreen

Šest godina se navršilo kako je hicima u Severnoj Mitrovici ubijen političar Oliver Ivanović, a da do danas zločin nije pravosudno rasvetljen.

"Neko je sa šest hitaca u leđa odlučio (Oliveru) da oduzme život iz političkih pobuda i interesa. Sa tim mi kao porodica živimo i dan danas. To se teško doživljava, mnogo je stvari koje nas vraćaju na trenutke tog zlodela. Vreme leči sve ali u ovom slučaju, jako teško", kaže Miroslav Ivanović.

Zvanična Priština i Beograd su započeli odvojene istrage na dan ubistva srpskog opozicionog političara Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine.

Tim povodom, govorila je njegova udovica Milena Ivanović, koja je nakon smrti supruga naišla na hordu osuda od strane pojedinih. Kako kaže, najviše su je napadale žene. 

- Smeta ljudima što sam sređena, smeta im kada popijem čašu vina... Smetalo im je što nisam nosila crninu. I to su uglavnom žene.  Sve im je smetalo, a ni same nisu verovale u to, nego hajde... Tako treba - navela je Milena. 

Činjenice o Oliveru Ivanoviću

Oliver Ivanović je bio nosilac liste "Sloboda demokratija pravda - Oliver Ivanović" na kosovskim lokalnim izborima, koji su održani novembra 2017. godine, par meseci pre njegovog ubistva.


Tokom predizborne kampanje za te lokalne izbore, zbog zastrašivanja Srba na severu Kosova, četvoro kandidata sa njegove liste se povuklo a njemu je u Severnoj Mitrovici zapaljen i automobil.

Početkom 2014. godine takođe bio jedan od kandidata za predsednika Severne Mitrovice, kada je priveden zbog sumnje da je počinio ratne zločine. Apelacioni sud Kosova je februara 2017. naložio ponovno suđenje Oliveru Ivanoviću, nakon što je 2016. godine bio osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin nad kosovskim civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Ponovno suđenje je počelo 24. marta 2017, a 21. aprila Ivanoviću je ukinut kućni pritvor i omogućeno mu je da se brani sa slobode.

Ubijen 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici na Kosovu



BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading