UHAPŠENA OSOBA SA PIŠTOLJEM I MUNICIJOM! Odeljenje bezbednosti BUDVE raskrinkava kriminalce, ciljane kontrole ugostiteljskih objekata!

Autor: M.B.

Svet

16.02.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšen muškarac iz Budve zbog ilegalnog posedovanja pištolja.

UHAPŠENA OSOBA SA PIŠTOLJEM I MUNICIJOM! Odeljenje bezbednosti BUDVE raskrinkava kriminalce, ciljane kontrole ugostiteljskih objekata!

Foto: Shutterstock

Uhapšen je A. B. (51) iz Budve, nakon što je kod njega pronađen ilegalni pištolj sa sedam komada municije, saopšteno je iz Uprave policije. Ovo hapšenje je rezultat planskih aktivnosti Odjeljenja bezbednosti Budva usmjerenih na kontrolu operativno interesantnih lica i pripadnika visokorizičnih kriminalnih grupa.

Kako je navedeno u saopštenju, policija je izvršila pretres pet ugostiteljskih objekata u ovom primorskom gradu kao deo svojih aktivnosti.

Pronađen ilegalni pištolj i municija

Prilikom pretresa kod A. B. pronađen je ilegalni pištolj sa sedam komada municije. Ovo otkriće jasno ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za efikasnim radom policije u suzbijanju ilegalnog posedovanja oružja.

Planske aktivnosti Odeljenja bezbednosti Budva

U saopštenju se ističe da je hapšenje A. B. rezultat planskih aktivnosti Odjeljenja bezbednosti Budva.

- Budvanska policija je kontrolama ugostiteljskih objekata, između ostalog, zatekla i izvršila kontrolu osam operativno interesantnih lica i dva pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Pregledom A. B. (51) iz Budve službenici policije su pronašli i oduzeli pištolj marke "CZ" sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije, u ilegalnom posedu - navedeno je u saopštenju.

Kako saznajemo, A. B. je doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbednosti Budva, gde je podvrgnut ispitivanju u vezi sa navedenim okolnostima. Prema nezvaničnim informacijama, nadležni organi su prikupili obaveštenja od A. B. koja bi mogla da rasvetle ovaj slučaj.


Ispitivanje A. B. u prostorijama Odjeljenja bezbednosti Budva trajalo je nekoliko sati, a tokom tog vremena su, prema rečima neimenovanog izvora, iznesene brojne relevantne informacije. Nadležni organi su pažljivo saslušali A. B. i zabeležili njegove izjave, a ceo proces ispitivanja odvijao se u prisustvu advokata.

- O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se A. B. uhapsi  zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Oduzeto oružje i municija biće predmet veštačenja u Forenzičkom centru Uprave policije - naveli su u saopštenju

Ciljane kontrole ugostiteljskih objekata u Budvi


Službenici Odjeljenja bezbednosti Budva su prethodne dve noći sproveli ciljane kontrole sedam ugostiteljskih objekata u kojima borave operativno interesantna lica. Ove aktivnosti sprovode se shodno planskim aktivnostima Sektora za borbu protiv kriminala, a planirano je da se kontinuirano sprovode širom Crne Gore uz saradnju sa službenicima organizacionih jedinica policije na regionalnom i lokalnom nivou. Cilj ovih aktivnosti je stvaranje još bezbjednijeg ambijenta za građane koji žive ili borave u državi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading