ZORICA BRUNCLIK I MIRKO KODIĆ DOBILI ODLIKOVANJA! Predsednik Srbije uručio priznanja istaknutim estradnim umetnicima!

Autor:

Zabava

15.02.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među 107 lica iz različitih sfera, iz sveta muzike i estrade ove godine čast da budu odlikovani u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike imali su pevači, koji iza sebe u svom radu imaju više decenijske karijere.

ZORICA BRUNCLIK I MIRKO KODIĆ DOBILI ODLIKOVANJA! Predsednik Srbije uručio priznanja istaknutim estradnim umetnicima!

Foto: ATA Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas povodom Dana državnosti odlikovanja, među kojima su i pojedine ličnosti iz sveta estrade, poput Zorice Brunclik, Mirka Kodića i drugih, koji su sa zadovoljstvom došli da prime priznanja.

Foto: ATA Images

Zorica Brunclik

 

Naime, među 107 lica iz različitih sfera, iz sveta muzike i estrade ove godine čast da budu odlikovani u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike imali su pevači, koji iza sebe u svom radu imaju više decenijske karijere.

Tokom više od pet decenija umetničkog rada Zorica Brunclik postigla je sve što se moglo postići. Postala je i ostala najtiražnija pevačica na Balkanu u svim muzičkim žanrovima, održala je rekordan broj solističkih koncerata, ostavila pesme koje su postale deo antologije srpske kulture, dobila sva esnafska, ali i priznanja koja dodeljuje publika i to po više puta. 

Foto: ATA Images

Zorica Brunclik

 


Kao kruna svega ovoga, istaknuta estradna umetnica dobila je ove godine najviše priznanje koje država dodeljuje, zlatnu medalju za zasluge, koju joj je na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti uručio Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


- Ponosna sam i zahvalna na ovom priznanju. Zahvalna predsedniku, jer je pokazao da se umetnost ne može i ne treba deliti na visoku i popularnu, zahvalna publici što me je sve ove godine održala, i zahvalna Bogu što sam dobila tako plodonosan, uzbudljiv i srećan život- rekla je po uručenju nagrade regionalna muzička zvezda. 
Zorica je nagradu dobila kao treći umetnik iz folk branše, i jedini me je to pošlo za rukom dok je još u zenitu karijere jer se pre nje ovim priznanjem pred kraj života ovenčao legendarni Predrag Živković Tozovac, dok je Šaban Šaulić nagradu dobio posthumno.

Foto: ATA Images

Mirko Kodić

 

Lepa Lukić i Mirko Kodić svoju karijeru započeli su još sedamdesetih godina od kada su prisutni na javnoj sceni, dok njihova koleginica Zorica Brunclik ima malo manji radni staž u muzici, od njih.

Mirko je pre nekoliko meseci doživeo porodičnu tragediju, kada mu je iznenada preminuo sin, nakon čega se potpuno povukao iz javnog života. On je posle ubrzo počeo da nastupa, a kako je rekao za medije, to je uradio jer je svestna toga da bi njegov sin želeo isto, s obzirom na to da je i sam voleo muziku i harmoniku. 

Inače, Kodićev talenat za muziku roditelji su otkrili vrlo rano, te su mu kupili harmoniku. Učio je da svira kod Vitomira Životića, a prvu singl ploču sa pesmama „Resavski vez“ i „Ljubišino kolo“ objavila je Diskografska kuća „Diskos“ iz Aleksandrovca 1979. godine. Iste godine je objavio i prvi album pod nazivom „Kola Mirka Kodića“. Od tada do 2002. godine snimio je albume „Zaljubljeno srce“, „Dijamanti Mirka Kodića“, „Svirački merak“, „Harmoniko moja“ i druge.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading