PREMIJERKA BRNABIĆ SE SASTALA SA PREMIJEROM EGIPTA: "Tradicionalno i iskreno prijateljstvo naših država i naroda" (FOTO)

Autor:

Vesti

12.02.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prošle godine smo obeležili 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa", istakla je premijerka.

PREMIJERKA BRNABIĆ SE SASTALA SA PREMIJEROM EGIPTA: "Tradicionalno i iskreno prijateljstvo naših država i naroda" (FOTO)

Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Dubaiju i sa premijerom Egipta Mustafom Kemalom Madbulijem.

- Prošle godine smo obeležili 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, koje karakteriše tradicionalno i iskreno prijateljstvo naših država i naroda i ostajemo posvećeni daljem jačanju ekonomske saradnje sa prijateljskim Egiptom - napisala je ona na društvenoj mreži Instagram i dodala:

- Od posebne važnosti je Zajednička deklaracija o strateškom partnerstvu, koja je potpisana prilikom istorijske posete predsednika El Sisija Srbiji. Tada je takođe donete odluka o otpočinjanju pregovora o Sporazumu o slobodnoj trgovini, za koji se nadamo da će što skorije biti zaključen i potpisan tokom neke od poseta na najvišem nivou.

 

 

Brnabić je sastala i sa ministrom za toleranciju i koegzistenciju UAE šeikom Nahjanom bin Mubarak Al Nahhanom, kao i osnivačem Svetskog ekonomskog foruma Klasuom Švabom. Brnabić će na marginama Samita imati niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima i predstavnicima međunarodnih organizacija.

Premijerka Srbije se pre otvaranja Samita sastala sa ministrom za veštačku inteligenciju Ujedinjenih arapskih emirata Omarom Sultanom el Olamom.

Tema samita je "Oblikovanje budućih vlada" i ideja je da se okupe predstavnici vlada, međunarodnih organizacija, lideri iz državnog sektora, kao i privatnog sektora iz celog sveta, uključe u međunarodnu saradnju i omoguće identifikovanje inovativnih rešenja za buduće izazove, a i osnaživanje budućih vlada. Ovogodišnji Samit će okupiti više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada, imaće 15 foruma i više od 120 interaktivnih radionica i sesija, a na njemu će govoriti više od 200 govornika.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading