SEDNICA SB UN O KOSOVU OTVORENA ZA JAVNOST! Predstavlja nas predsednik Vučić!

Autor:

Vesti

07.02.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđeno ministru spoljnih poslova!

SEDNICA SB UN O KOSOVU OTVORENA ZA JAVNOST! Predstavlja nas predsednik Vučić!

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i na čelu srpske diplomatije, izjavio je tokom jutarnjeg gostovanja na RTS-u da postoji nezvanična potvrda kako će sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, planirana za četvrtak i posvećena temi Kosova i Metohije, biti otvorena za javnosti.

Kako pišu Novosti, Srbiju će predstavljati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ivica Dačić je izjavio da je Srbija bila izložena intenzivnim taktikama i pritiscima iza kulisa unutar Saveta bezbednosti, sa ciljem da Gvajana, koja trenutno predsedava ovom institucijom, održi sednicu na temu zatvorenu za javnost.

- Zapadne zemlje su stava da sednica treba da bude zatvorena, da ne bi javnost čula šta se dešava na KiM i da bi mogle da se plasiraju laži, kako mi mislimo. Sednice mogu biti otvorene, zatvorene i privatne. Sa tih privatnih se može objaviti saopštenje. Tačno je da se to i ranije dešavalo, i to kada su bili Vojislav Koštunica, Boris Tadić i Vuk Jeremić. Od 2011. do danas nikada se nije desilo. Mi smo se maksimalno trudili da ostvarimo uticaj da imamo određeni broj glasova... Gvajana odlučuje o svemu tome. Ključni događaj se desio posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Gvajane, on mi je poslao poruku da će biti zakazana sednica u četvrtak u otvorenom formatu, i to odlukom predsedavajućeg, bez glasanja. To još nije zvanično potvrđeno, u toku noći mi je stigla poruka - kaže ministar Ivica Dačić.

Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji, na zahtev Srbije, biće održana u četvrtak u 21 čas po našem vremenu, potvrdio je ranije za RTS šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

(RTS)

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading