"BAVIMO SE MIROM, RAZVIJAMO ZEMLJU I ČEKAMO BOLJE OKOLNOSTI U SVETU" Predsednik Vučić o Svečlji i Kurtiju

Autor:

Vesti

05.02.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On se najpre osvrnuo na Kurtijev teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji i pokušaju da ukine dinar.

"BAVIMO SE MIROM, RAZVIJAMO ZEMLJU I ČEKAMO BOLJE OKOLNOSTI U SVETU" Predsednik Vučić o Svečlji i Kurtiju

Foto: TV Happy/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji ''Ćirilica'' gde govori o svim gorućim temama.

- Postoji neka mala ambulantna u Prištini u kojoj su radile dve žene iz Gračanice, a koja je naslonjena na MUP. Svečlja se setio da ima Srba u njihovoj blizini, otišao, pohapsio ih i pričao sa njima i sad treba lekarka da plati 3.000 evra. On ih je lično ispitivao. Zamislite kolika je to mržnja prema Srbima. Ti što kukuriču da su jaki, jer su uz njih SAD, Nemačka, Britanija, Italija.. Vi stanete i kažete da stvarno si jak, strašno jak. Zato ja kažem bavimo se mirom, da razvijamo zemlju, dočekaćemo bolje okolnosti u svetu - kaže Vučić.

Predsednik kaže da je u par navrata Kurtiju rekao da mu je on predsednik i dodaje da o demokratiji o tzv. Kosovu samo fon Kramon i ostali lobisti.

On se najpre osvrnuo na Kurtijev teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji i pokušaju da ukine dinar.

Tačno je da uporno rade na tome da svakoga dana vrše pritisak na srpski narod i ključno je pitanje šta mi možemo da uradimo u ovim geopolitičkim uslovima. Da budem potpuno iskren, to je jako teško. Kako zaštiti naš narod? Dinar je jedina legalna valuta na Kosovu, sve druge su ilegalne.

- Stranci kažu: Kosovo je nezavisna država. Onda ja pitam zašto postoji dijalog. Došao sam u posed dokumenata dva strana ministarstva u kojima piše da je Srbija problem zato što ne priznaje Kosovo, zato što je tolerantna prema Dodiku i zato što ruski mediji mogu da se obrate kod nas. Sve to je usmereno ka rušenje pozicije Srbije na KiM. Evropljanima i Amerikancima moramo da budemo zahvalni što neće nestabilnost, a Kurtiju se žuri. On ima savetnika iz Velike Britanije, Nemca poreklom, o kome će tek biti reči narednih dana, a koji ga vodi ka tim rešenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (38)

Loading
Nikola

05.02.2024 22:49

Srbija se bori za sebe i svoje mesto u svetu ne želeći da ikog politički i ekonomski ugrozi

Andjela

05.02.2024 22:49

Srbija je uvedk bila za mir i stabilnost.

Ivana

05.02.2024 22:49

Srbija samo zeli stabilnost i mir

Anja

05.02.2024 22:50

Srbija nastavlja svoj put napretka.