ĐILAS U SVOM MANIRU OPET DIVLJA! Najgnusnijim psovkama vređa poslanike! (FOTO)

Autor:

Vesti

06.02.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Skupštini Srbije intoniranjem himne počela je konstitutivna sednica Narodne skupštine Srbije.

ĐILAS U SVOM MANIRU OPET DIVLJA! Najgnusnijim psovkama vređa poslanike! (FOTO)

Foto: RTS

Prva tačka dnevnog reda je potvrđivanje mandata novih narodnih poslanika. Početak sednice protiče u neredima koje prave poslanici sa liste "Srbija protiv nasilja".

Bahati predsednik SSP Dragan Đilas psovao je danas poslanike liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

On se tom prilikom koristio najgnusnijim psovkama, što je odavno u njegovom maniru. 

PREHODNO SE IZBLAMIRAO

Naime, ono što nikome nije promaklo, jeste neviđeni blam Dragana Đilasa, koji je, iako je godinama dolazio u Narodnu Skupštinu Srbije ovog puta svojim ponašanjem iznenadio sve prisutne. 

Naime, opšte je poznata činjenica da poslanici, kada dođu u skupštinu prvo odlaze na potpisivanje, gde potvrđuju prisutnost, a onda poziraju fotoreporterima. 

Drgan Đilas je, tom prilikom, na iznenađenje mnogih, fotoreporterima okrenuo leđa što je zbunilo sve koji su se u tom trenutku našli u njegovoj blizini. 

Lider SSP se tek, nakon što ga je fotograf opomenuo, okrenuo licem ka kameri, kao što to obično, pri fotografisanju i biva. 

Izgleda da je Đilas, sa željom da ponizi skupštinu, ponizio sebe. 

Podsetimo, na dnevnom redu konstitutivne sednice je i izbor predsednika Narodne skupštine, izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine, izbor članova radnih tela narodne skupštine i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Konstitutivnom sednicom će predsedavati najstariji poslanik Stojan Radenović, a njemu će u radu pomagati po jedan, najmlađi, narodni poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata i generalni sekretar Narodne skupštine.
Nakon donošenja odluke o potvrđivanju mandata narodni poslanici polažu zakletvu čiji tekst glasi:

- Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi! -

Moguće je da će danas samo biti potvrđeni mandati poslanika novog saziva, a da će izbor predsednika, potpredsednika, generalnog sekretara, članova odbora i delegacija biti obavljen kasnije, što se ne bi desilo prvi put imajući u vidu da je izbor organa Narodne skupštine deo razgovora o tome ko će činiti vladajuću koaliciju, odnosno Vladu Srbije.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Jovan

06.02.2024 10:55

Đilas je prilično nekulturan i nepristojan čovek.

Mila

06.02.2024 10:58

Jako ružno i nepristojno ponašanje Đilasa.

Milica

06.02.2024 10:59

Ne zna taj ni za osnovni red, niti ima osnovnu kulturu.

Sanja

06.02.2024 11:04

Kada je Đilas u pitanju polaganje zakletve gubi smisao, jer on radi sve suprotno od onog što zakletva nalaže.