IZBLAMIRAO SE ZA SVE PARE! Đilas hteo da ponizi SKUPŠTINU, pa ponizio sebe! Lider SSP se debelo ZBUNIO (FOTO)

Autor:

Vesti

06.02.2024

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đilas kao da se nikada nije fotografisao!

IZBLAMIRAO SE ZA SVE PARE! Đilas hteo da ponizi SKUPŠTINU, pa ponizio sebe! Lider SSP se debelo ZBUNIO (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

U Skupštini Srbije uskoro počinje konstitutivna sednica, a na dnevnom redu je kao prva tačka potvrđivanje mandata novih narodnih poslanika.

Novi saziv parlamenta će biti konstituisan potvrđivanjem najmanje dve trećine poslaničkih mandata.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dragan Đilas

OPOZICIJA PLANIRA DA PRAVI HAOS

Kako Republika saznaje sa lica mesta, deo opozicije planira da i ovu, kao i mnoge prethodne sednice sabotira, na šta ukazuje činjenica da je u džepu Radomira Lazovića viđena pištaljka. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Radomir Lazović

 

- Plan je da razvlastimo SNS - rekao je on obraćajući se predstavnicima medijima. 

Međutim, ono što nikome nije promaklo, jeste neviđeni blam Dragana Đilasa, koji je, iako je godinama dolazio u Narodnu Skupštinu Srbije ovog puta svojim ponašanjem iznenadio sve prisutne. 

Naime, opšte je poznata činjenica da poslanici, kada dođu u skupštinu prvo odlaze na potpisivanje, gde potvrđuju prisutnost, a onda poziraju fotoreporterima. 

Republika

Foto: Republika

Skupština Srbije

 

Dragan Đilas je, tom prilikom, na iznenađenje mnogih, fotoreporterima okrenuo leđa što je zbunilo sve koji su se u tom trenutku našli u njegovoj blizini. 

Lider SSP se tek, nakon što ga je fotograf opomenuo, okrenuo licem ka kameri, kao što to obično, pri fotografisanju i biva. 

Izgleda da je Đilas, sa željom da ponizi skupštinu, ponizio sebe. 

Podsetimo, na dnevnom redu konstitutivne sednice je i izbor predsednika Narodne skupštine, izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine, izbor članova radnih tela narodne skupštine i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Konstitutivnom sednicom će predsedavati najstariji poslanik Stojan Radenović, a njemu će u radu pomagati po jedan, najmlađi, narodni poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata i generalni sekretar Narodne skupštine.
Nakon donošenja odluke o potvrđivanju mandata narodni poslanici polažu zakletvu čiji tekst glasi:

- Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi! -

Moguće je da će danas samo biti potvrđeni mandati poslanika novog saziva, a da će izbor predsednika, potpredsednika, generalnog sekretara, članova odbora i delegacija biti obavljen kasnije, što se ne bi desilo prvi put imajući u vidu da je izbor organa Narodne skupštine deo razgovora o tome ko će činiti vladajuću koaliciju, odnosno Vladu Srbije.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vlada Srbije

 

Poslovnik predviđa da predlog kandidata za predsednika Narodne skupštine podnosi najmanje 30 narodnih poslanika.

Pre pristupanja izboru predsednika parlamenta, Narodna skupština odlučuje da li će se glasati tajno ili javno, a za predsednika Narodne skupštine izabran je narodni poslanik za koga je glasala većina od ukupnog broja narodnih poslanika.

Broj potpredsednika Narodne skupštine, prema Poslovniku, utvrđuje se na predlog predsednika parlamenta.

Parlament treba da odluči i o utvrđivanju sastava stalnih parlamentarnih delegacija za učešće u radu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i drugih multilateralnih parlamentarnih institucija i organizacija.

U Narodnoj skupštini treba da se formiraju i poslaničke grupe, a jednu može činiti najmanje pet narodnih poslanika.

Na izborima 17. decembra učestovalo je 18 izbornih lista, a u poslaničke mandate osvojilo je njih 10.

Od ukupno 250 mandata, lista Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane osvojila je 129 mandata, lista Srbija protiv nasilja - 65, Ivica Dačić - premijer Srbije -18, Nada za Srbiju - 13, Mi glas iz naroda -13, SVM - 6, Ujedinjeni za pravdu - Usame Zukorlić, Tomislav Žigmanov - 2 mandata, SDA Sandžaka Suljeman Ugljanin 2 mandata, Politička borba Albanaca se nastavlja Šaip Kamberi - 1 mandat, Ruska stranka - Slobodan Nikolić - 1 mandat.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Ivana

06.02.2024 10:18

Djilas ponizio sebe, izblamirao se

Ena

06.02.2024 10:30

Zato i jesu opozicija, jer od njih ništa normalno ne može da se očekuje.

Marko

06.02.2024 10:33

Djilas je sve samo ne covek i politicar

Mila

06.02.2024 12:30

Od opozicije se ne moze nista pametno ocekivati