NASTAVLJA SE TEROR KURTIJEVE POLICIJE: Priveden predsednik opštine Peć Darko Kolašinac

Autor:

Vesti

02.02.2024

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istom danu, tzv. specijalna kosovska policija je izvršila upade i u objekte privremenih organa opština Istok i Klina.

NASTAVLJA SE TEROR KURTIJEVE POLICIJE: Priveden predsednik opštine Peć Darko Kolašinac

Foto: Tanjug/AP

Kosovska policija

Danas je došlo do dramatičnog događaja na Kosovu i Metohiji, gde je takozvana kosovska policija izvršila upad i pretres prostorija Privremenog organa opštine Peć u srpskom selu Goraždevcu. U akciji su priveli predsednika Darka Kolašinca i još dvojicu njegovih saradnika, a prema informacijama lokalnih medija, odvedeni su u policijsku stanicu radi davanja izjava o radu tog organa, prenose beogradski mediji.

Specijalna akcija tzv. kosovske policije

U istom danu, tzv. specijalna kosovska policija je izvršila upade i u objekte privremenih organa opština Istok i Klina, što je izazvalo dodatnu pažnju javnosti. Ovi događaji su izazvali reakcije i spekulacije u vezi sa političkim i pravnim implikacijama ovih akcija.

Nelegalni privremeni organi i finansiranje od strane Vlade Srbije

Interesantno je istaći da na Kosovu i Metohiji postoji više od 20 privremenih opštinskih organa koje finansira i imenuje Vlada Srbije, a koje takozvana Vlada Kosova smatra nelegalnim. Ova situacija dodatno komplikuje politički pejzaž i odnose između Beograda i Prištine.

Reakcije i implikacije

Ovi događaji su izazvali različite reakcije kako unutar samih institucija, tako i među građanima. Pitanja legalnosti, legitimnosti i efikasnosti privremenih organa i dalje su predmet rasprave i političkog delovanja. Takođe, međunarodna zajednica i dalje prati razvoj situacije na Kosovu i Metohiji, stavljajući dodatni pritisak na obe strane u cilju postizanja stabilnosti i održivog rešenja.

U zaključku, situacija na Kosovu i Metohiji i dalje ostaje kompleksna i sa brojnim izazovima, a današnji događaji dodatno su istakli napetosti i sukobe interesa između različitih političkih aktera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading