SKANDAL U PEĆI! Tzv. kosovska policija skinula srpsku zastavu sa prostorija opštine! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.02.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na trgu ej i veliki broj građana

SKANDAL U PEĆI! Tzv. kosovska policija skinula srpsku zastavu sa prostorija opštine! (VIDEO)

Foto: instagram/radio.gorazdevac

Nakon upada u prostorije opštine Gora, kosovska policija upala je danas u prostorije opštine Peć.

Zastava Srbije koja je bila na ulazu skinuta je od strane kosovske policije. Veća grupa policajaca upala je u zgradu Privremenog organa za Peć. Na centralnom trgu okupljen je i veći broj građana - navedeno je na instagram profilu radija Goraždevac.

 

 

Policija stoji ispred ulaza u Radio Goraždevca i ne dozvoljava novinarima da stoje ispred ulaza u radio.

Naoružani policajci su u međuvremenu sa nekoliko vozila upali i u Osojane, gde pretresaju poštu i ambulantu, javlja dopisnik Tanjuga.

Takođe, i nastava u Osojanu je prekinuta.

Podsećamo i da su pripadnici Kurtijeve policije upali pre dva dana u ambulantu koju koristi većinsko srpsko stanovništvo i odveli sve medicinske radnike.

Radnici i medicinsko osoblje koji su u sredu odvedeni u policijsku stanicu, nakon upada takozvane kosovske policije u objekat koji Srbi u Prištini koriste kao ambulantu, posle višesatnog zadržavanja, pušteni su nešto posle ponoći.

U međuvremenu je na ulaznim vratima objekta zalepljeno obaveštenje tzv. Zdravstvenog inspektorata o privremenoj obustavi delatnosti.

Osnovno tužilaštvo u Prištini i kosovska policija naveli su u zajedničkom saopštenju da je pretres ambulante izveden jer se u njoj, kako tvrde, pružaju "ilegalne medicinske usluge", preneli su prištinski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja naveo je u saopštenju na Fejsbuku da pretreseni objekat pripada nevladinoj organizaciji "Centar za mir i toleranciju Prištine", kao i da je policija obaveštena o navodnoj sumnjivoj delatnosti te NVO koja se nalazi u aneksu policijske stanice.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading