OGLASIO SE SAD O KURTIJEVOJ ODLUCI DA SE UKINE DINAR NA KIM! Zahtevaju hitno odlaganje:"Duboko smo razočarani, protivimo se"!

Autor:

Vesti

02.02.2024

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka privremenih prištinskih institucija u o srpskom dinaru objavljena ''bez adekvatne pripreme ili konsultacija''.

OGLASIO SE SAD O KURTIJEVOJ ODLUCI DA SE UKINE DINAR NA KIM! Zahtevaju hitno odlaganje:"Duboko smo razočarani, protivimo se"!

Foto: Tanjug/AP/prixabay.com

SAD su duboko razoračane i protive se planovima Prištine da nastavi sprovođenje odluke o ograničenju unosa stranih valuta, uključujući srpski dinar, saopšteno je iz Stejt departmenta.

- Ponovo pozivamo da se sprovođenje ove odluke odmah odloži dok se ne uspostave zadovoljavajuće procedure u skladu sa evropskim standardima i dok stanovništvo ne bude dovoljno edukovano o tome kako će se tranzicioni period odvijati' - poručio je portparol Stejt departmenta u saopštenju, navodeći da je odluka privremenih prištinskih institucija u o srpskom dinaru objavljena ''bez adekvatne pripreme ili konsultacija''.

On je istakao da je američka vlada zatražila od Prištine objašnjenje koji je neposredan problem trebalo da reši takva uredba i zbog čega je tako hitno doneta i istakao da na to nije bilo adekvatnog odgovora.

- Mnogi građani Kosova sada ne znaju kako će plaćati svoje račune ili primati penzije -  poručio je portparol.

Istakao je da dobro upravljanje i dobro međunarodno partnerstvo zahtevaju odvajanje vremena za procenu posledica, slušanje različitih perspektiva i konsultacije sa drugima o izvodljivom rešenju. 

- Posledica ove i sličnih jednostranih akcija ograničava mogućnosti SAD kao zagovornika Kosova u međunarodnoj areni - poručio je portparol Stejt departmenta.

Podsećamo, tim povodom se Srbiji i građanima danas obraća predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Stefan

02.02.2024 07:01

Kurti je loš čovek pun mržnje prema Srbiji i našem narodu na KiM

Sanja

02.02.2024 07:21

Mogu da ukunu sta hoce, ne vredi im, Kosovo i Metohija je srpska zemlja.

Sanja

02.02.2024 07:23

Ma Kurti je naumio samo da izazove neke nemire, samo da dodje do sukoba

Sanja

02.02.2024 07:24

Moze on da radi sta hoce ali protiv Vucica nikad nece moci.