DA LI JE MVP TRKA REŠENA? Kamerunac se POVREDIO! Evo šta to ZNAČI za Jokića!

Autor:

Sport

02.02.2024

06:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najboljem košarkašu Denver Nagetsa ovakva situacija ide u prilog.

DA LI JE MVP TRKA REŠENA? Kamerunac se POVREDIO! Evo šta to ZNAČI za Jokića!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Filadelfija će u narednim mečevima biti bez Džoela Embida! Prva zvezda Seventisiksersa, pobegao je nedavno sa megdana Nikoli Jokiću i njegovom Denveru, ali sada ga je stigla karma zbog toga.

Naime, NBA insajderi podigli su na noge košarkaški svet ove noći informacijom da je najefikasniji košarkaš lige u finišu utakmice sa Golden Stejtom u utorak povredio bočni meniskus u levom kolenu. Najpre je Šams Čaranija izašao sa informacijom da je došlo do kidanja meniskusa, ali je očigledno požurio, te se "ujeo za jezik" i ubrzo obrisao objavu.

S druge strane, Adrijan Vojnarovski navodi da u taboru Seventisiksersa i dalje vlada neizvesnost oko toga na koji način će medicinski tim i Kamerunac pristupiti lečenju povređenog meniskusa, te da će im biti potrebno više vremena kako bi ‘nacrtali kurs‘.

Džoel je i pre povrede bio na putu da prekrši pravilo o minimalnom broju utakmica, koje je prvi put na snagu stupilo u sezoni 2023/24. Prema ovom pravilu, košarkaš mora da odigra minimum 65 utakmica u ligaškom delu sezone (i u svakoj od njih odigra makar 20 minuta) kako bi uopšte stekao uslov za kandidaturu za MVP. Dakle, u najboljem slučaju igrač sme da propusti 17 mečeva, a ukoliko izostane sa jednog više, automatski ispada iz konkurencije za ovu prestižnu nagradu.

 

 

Embid je sada već blizu toga, jer nije odigrao 12 utakmica u dosadašnjem delu sezone, što znači da će smeti da propusti još samo pet od preostalih 37 mečeva, a prema tvrdnjama Atletika definitivno će preskočiti i predstojeća dva, protiv Jute i Bruklina. Već sada njegova odbrana MVP nagrade može se smatrati gotovom, podvlači američki sportski magazin. 

Kamerunac se, podsetimo, povredio u utorak u porazu od Golden Stejta, kada mu je na koleno pao Džonatan Kuminga. Magnetna rezonanca i dodatni testovi utvrdili su postojanje povrede, s tim da će obim štete i dužina pauze naknadno biti objavljeni.

Zbog povrede kolena pod znakom pitanja je i Embidovo mesto startera na Ol Staru. On je izabran kao starter u ekipi Istoka, a ukoliko ne bude mogao da igra utakmicu, koja je na programu 18. februara u Indijanapolisu, komesar NBA Adam Silver moraće da izabere njegovu zamenu. U najgorem slučaju, dodaju američki mediji, u pitanje bi moglo da bude dovedeno i učešće rođenog Kamerunca na Olimpijskim igrama na kojima je izabrao SAD kao selekciju za koju će nastupati.

Džoel je i protiv Denvera u Koloradu imao problema sa kolenom, tada sa desnim, tokom zagrevanje te je morao da "otkaže" megdan sa Nikolom Jokićem, a NBA je kaznio Filadelfiju sa 75.000 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading