"ZA VRHUNSKU ZDRAVSTVENU NEGU TRUDNICA, PORODILJA I NOVOROĐENČADI" Vučić sa zaposlenima u porodilištu u Vranju: Ulažemo velike napore! (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

26.01.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz već obnovljene medicinske objekte, prateću infrastrukturu i tehničku opremu, u Opštoj bolnici u Vranju omogućeno je efikasnije pružanje zdravstvenih usluga, kaže predsednik Srbije.

"ZA VRHUNSKU ZDRAVSTVENU NEGU TRUDNICA, PORODILJA I NOVOROĐENČADI" Vučić sa zaposlenima u porodilištu u Vranju: Ulažemo velike napore! (FOTO)

Foto: Instagram/buducnost srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obilasku radova na rekonstrukciji porodilišta u Opštoj bolnici u Vranju.

- Danas sam obišao radove na rekonstrukciji porodilišta u Opštoj bolnici u Vranju. Ulažemo napore da modernizacijom infrastrukture i savremenom opremom obezbedimo uslove za vrhunsku zdravstvenu negu trudnica, porodilja i novorođenčadi.

 

 


Uz već obnovljene medicinske objekte, prateću infrastrukturu i tehničku opremu, u Opštoj bolnici u Vranju omogućeno je efikasnije pružanje zdravstvenih usluga, smanjenje lista čekanja i poboljšanje dijagnostičkih kapaciteta. Namera nam je da osiguramo dostupnost visokokvalitetne zdravstvene zaštite za sve naše građane.

Zahvaljujem svima koji su angažovani na ovom projektu, a posebno medicinskom osoblju i građanima na podršci - napisao je predsednik Vučić na Instagramu. 

Tokom posete Opštoj bolnici u Vranju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavio je rekonstrukiju postojećih i izgradnju novih porodilišta u Srbiji.

 - U Srbiji će u 57 do 59 porodilišta biti urađeno sve novo, gledaćemo da to bude do 2027. sve gotovo, u Nišu ćemo da gradimo novo ili da rekonstruisemo staro - istakao je predsednik Vučić.

- Poslaćemo eksperte iz Beograda da vidimo šta je bolje da radimo. Beograd, Niš, Kragujevac, da sredimo, Vranje i Leskovac imaće bolje uslove. Svuda ćemo sve novo da napravimo, sve da probamo da sredimo do 2027. godine - dodao je on

U bolnicu u Vranju biće uloženo oko 26 miliona evra, u Leskovcu sa opremom i preko 50 miliona evra, to su ogromne pare, a mora neko da razmišlja i o Kikindi, Somboru, Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, i o svim drugim mestima i gradovima u Srbiji, kazao je on.

Vučić je prethodno pitao žene šta država može da uradi kako bi bilo više dece u Vranju i kako bi ove godine bilo više od 1.249 rođenih beba, koliko je bilo u 2023. godini. Istakao je da država može da pomogne da bude više radnih mesta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Marko

26.01.2024 13:34

Svaka cast. Porodilista i bolnice su mesta u koja najvise treba uloziti i renovirati!

Ana

26.01.2024 13:36

Deca su ukras sveta i ulaganje u njihovo zdravlje je nesto najbitnije

Ljubicica

26.01.2024 13:41

Drzava danas ulaze u zdravstvo za razliku od nekih prethodnih godina i prethodnih vlasti

Hana

26.01.2024 13:46

Ulaganjem u zdravstvo je veoma vazno za svakog gradjanina ove zemlje, jer zdravlje je na prvom mestu!