PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVA U NAJLEPŠOJ SRPSKOJ PESMI! Mati Jelena zasvirala "Oj Kosovo, Kosovo" na fruli iz Vitlajema! (VIDEO)

Autor:

Vesti

26.01.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednika Vučića dočekali su episkop vranjski Pahomije i igumanija manastira Svetog velikomučenika Pantelejmona mati Jelena.

PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVA U NAJLEPŠOJ SRPSKOJ PESMI! Mati Jelena zasvirala "Oj Kosovo, Kosovo" na fruli iz Vitlajema! (VIDEO)

Foto: instagram/avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Svetog velikomučenika Pantelejmona u selu Lepčince, u blizini Vranja.

Predsednika Vučića dočekali su episkop vranjski Pahomije i igumanija manastira Svetog velikomučenika Pantelejmona mati Jelena.

On je potom podelio i snimak susreta sa njima na društvenim mrežama.

Mati Jelena na fruli iz Vitlejema svira jednu od najlepših srpskih pesama - napisao je predsednik Aleksandar Vučić uz video snimak mati Jelene koja svira "Oj Kosovo, Kosovo".

 

 

Manastirska crkva posvećena je Svetom Pantelejmonu, velikomučeniku i iscelitelju. Ovaj manastir je metoh manastira Prohor Pčinjski, kao odvojeno manastirsko imanje sa crkvom i pod njegovom upravom.

O tom ženskom manastiru o kome se stara petnaestak monahinja deo je lepog manastirskog kompleksa koji pored samog manastira sadrži i konak za goste i monahinje, uređeno dvorište, vajat, zvonik i bunar. Selo Lepčince nalazi se na oko 22 kilometara jugoistočno od Vranja.

"Veseli se srpski rode" u Skoplju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sutra prvi put prisustvovati svečanoj Svetosavskoj akademiji u Skoplju i istakao da nema nikakvog razlog da se postavlja pitanje da li na toj proslavi može da se peva i pesma "Veseli se srpski rode" i dodao da će se pridružiti u pevanju te pesme.

- Sutra idemo u Skoplje na Svetosavsku akademiju, gde će se skupiti naš narod. Divan program su smislili. I napisali su mi da li može da ide za kraj, kao da je to sada neko veliko pitanje, da li može da ide pesma 'Veseli se srpski rode' koju treba da otpeva dete - rekao je Vučić tokom obilaska manastira Svetog Pantelejmona u Lepčincu kod Vranja.

Istakao je da se to pitanje ne postavlja zbog Skoplja nego zato što svi drugi misle da imaju pravo da Srbima drže pridike.

- Da Srbi nemaju pravo ni da žive, ni da pevaju, niti bilo šta, ali oni imaju pravo da nama sole pamet i šta ćemo da slavimo i kako ćemo da pevamo, i pritom da uvek budemo krivi. Naučili su na to još od 1945. godine i od tada se mi uvek nešto krijemo, skrivamo, od sopstvene senke bežimo, a nema nikakvog razloga za to - naglasio je Vučić i dodao da će se pridružiti u pevanju te pesme.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Ljubicica

26.01.2024 11:35

Đe me nađe, jeste najlepša!

Ena

26.01.2024 11:45

Zahvaljujući Vučiću srpske pesme se sada sa ponosom izvode svuda.

Marko

26.01.2024 12:44

Divno je videti, jednog lidera, koji je posvećen očuvanju i promociji kulture svog naroda

Luka

26.01.2024 12:47

Srbija je oduvek vodila računa o svojoj kulturi i poštovanju religije. Svaka pohvala za odavanje počasti