NE PRAVIMO RAZLIKU! Predsednik Srbije poručio: Obnovićemo sve tri škole u Bujanovcu - jednu pohađaju Albanci, drugu Srbi!

Autor:

Vesti

26.01.2024

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je potom istakao da i sportske hale, kao i stadioni znače, međutim, bolnice i fabrike su najvažnije.

NE PRAVIMO RAZLIKU! Predsednik Srbije poručio: Obnovićemo sve tri škole u Bujanovcu - jednu pohađaju Albanci, drugu Srbi!

Foto: Printscreen/PINK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Vranju najavio i obnovu škole u Bujanovcu.

- Obnovićemo tri škole u Bujanovcu, jednu pohađuju Albanci, dve Srbi. Ovo je naša zemlja i ne pravimo razliku po tom pitanju. Albanci iz Bujanovca i Preševa dolaze u ovu bolnicu - rekao je predsednik.

Podsetimo, predsednik je, zajedno sa ministarkom zdravlja Danicom Grujičić kao i direktorkom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanjom Radojević Škodrić pošao u obilazak radova. 

- Kao nebo i zemlja, za samo četiri meseca - rekao je predsednik Srbije. 

- Šta da uradimo, da imamo više dece? Kako da dođemo do 1.600, 1.700? Šta da uradimo, ne pričam o parama? - pitao je predsednik doktorke. 

Sada vodimo pregovore sa velikim Nemačkim investitorom, treba da bude najveća investicija u Vranju, preko 200 miliona evra, otkrio je Vučić. 

- Nadam se da će biti više dece, kada ovo uradimo. To dugo ostaje, nisu oni koji dođu, pa odu - dodao je potom Vučić. 

Predsednik Vučić je potom istakao da i sportske hale, kao i stadioni znače, međutim, bolnice i fabrike su najvažnije. 

- Kako Leskovac da ima stadion, a Vranje da nema - naveo je predsednik Srbije, nakon čega je nastavio obilazak rekonstruisanog dela Opšte bolnice. 

Predsednik Srbije je potom otišao na treći sprat bolnice, gde je imao priliku da sazna nešto više o delu namenjenom porodiljama i majkama. 

- Ja imam apsolutno poverenje u naše lekare, babice, i uvek ima onih koji ne vode računa, a za to postoje zakoni. Ja znam koliko neki pažnje, energije, truda i pažnje ulažu u sve. Meni ovo lepo izgleda. Kada su se Danilo i Milica rađali, ja sam bio ispred bolnice. U kazahstanu sam bio kad se rodio Vukan... Pa sam se brzo vraćao. Ovde su uslovi lepši nego što su u Beogradu - naveo je predsednik Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (35)

Loading
Mila

26.01.2024 12:31

Lepa vest a nadam se da će Albanci znati da poštuju napor koji ulaže država i da neće slušati huškače na rat tipa Svečlja.

Tanja

26.01.2024 12:32

Obnova škola u Bujanovcu bez obzira na etničku pripadnost je plemenit korak ka izgradnji tolerantnog i inkluzivnog društva. Hvala predsedniku Srbije na hrabrosti i liderstvu u ovoj inicijativi.

Sanja

26.01.2024 12:33

Ova vest donosi radost i optimizam za zajednicu u Bujanovcu. Predsednik Srbije pokazuje da obnova škola ide iznad etničkih razlika, naglašavajući važnost zajedničkog obrazovanja.

Sanja

26.01.2024 12:34

Obnova svih tri škole je primer kako se država zalaže za ravnopravno obrazovanje za sve đake, bez obzira na nacionalnu pripadnost.