DEDA, VREME TI JE ZA PENZIJU! Delije ZAGRMELE: ON JE KRIV ZA LOŠE NASTUPE I PORAZ OD ALBE!

Autor:

Sport

26.01.2024

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papreno skupa investicija se ne isplaćuje na Malom Kalemegdanu.

DEDA, VREME TI JE ZA PENZIJU! Delije ZAGRMELE: ON JE KRIV ZA LOŠE NASTUPE I PORAZ OD ALBE!

Foto: printscreen/twitter.com

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Albi iz Berlina rezultatom 89:80 u okviru 23. kola najelitnijeg evropskom takmičenja. Ovo je bila utakmica koju crveno-beli nisu smeli da ispuste, s obzirom da su "albatrosi" verovatno najslabija ekipa ove sezone u Evroligi, a kada se tome doda i ovosezonski poraz od Asvela, jasno je da su Zvezdine šanse za plej-of sve manje i manje. 

Sve delije zanima šta nije u redu. Najskuplji tim, sa iskusnim trenerom, predvodnicima u liku Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića. NIje stvar u kvalitetu, utakmice protiv timova poput Albe i Asvela se gube manjkom pobedničkog stava i snažnog mentaliteta. 

Jedna figura se već neko vreme ističe u timu Crvene zvezde ovim negativnim atributima. Dejan Davidovac, veliko ime i povratnik na Mali Kalemegdan, došao je kao jedna od velikih letošnjih "bombi" iz slavnog moskovskog CSKA. 

Očekivalo se tada da će popularni Deda doneti stabilnost crveno-belima, uneti u igru sigurnost i glad za pobedom kakvu je trebao naslediti iz mitskih ekipa Dejana Radonjića u minuloj deceniji. 

Foto: Starsport

Dejan Davidovac

Ipak, ništa slično tome nismo videli. Davidovac je sinoć protiv Albe izgledao dezorijentisano na terenu, kao da nije mogao da uhvati priključak za Metom Tomasom i Gabrielom Proćidom od kojih mu se vrtelo u glavi. 

Sigurno da njegovu igru najbolje oslikava i snimak sa društvenih mreža. Pomenuti video je osvanuo sinoć u toku utakmice, a na njemu možemo videti Davidovca kako potpuno zaboravlja gde je igrač koga čuva i trči na potpuno suprotnu stranu. Zbog toga je Džastin Bin ostao sam na otvorenoj trojci.  

 

 

Ovo nije stvar jedne loše večeri. Čitave sezone, Dejan Davidovca igra ispod svakog nivoa, ako uzmemo u obzir njegovu enormnu platu od čak 700 hiljada evra godišnje, veoma je jasno zašto se zvezdaši pitaju da li je njihov klub mogao dovesti nekoga ko bi za taj novac rešavao utakmice. Samo dve ozbiljne partije (Barselona, 12 poena; Armani 18 poena) nisu dovoljne da opravdaju toliku "vreću".

Sinoć nije bio jedini put da je naš reprezentativac ostao bez poenterskog učinka na meču - praznu statistiku imao je u još dva navrata! Protiv Fenerbahčea i Baskonije takođe nije uspeo da se upiše u strelce. I sve bi to bilo u redu da je Davidovac mlad igrač sa nominalnom platom i marginalnom minutažom, ali kada shvatimo da Deda ima već 29 godina, da igra skoro 20 minuta po meču, i da je pri tome jedan od plaćenijih igrača dovedenih da prave razliku na terenu, razumemo zbog čega društvene mreže "gore" od kritika na račun Davidovca. 

Republika

Foto: printscreen/twitter.com

Komentari na društvenim mrežama

Košarkaš koji je nastupao na Svetskom prvenstvu, uzeo srebro sa reprezentacijom, igrao za veliki CSKA dužan je da svojim iskustvom stabilizuje ekipu u padu i podigne je kada je to neophodno. Takav stav kod Dejana ne može da se vidi.

Za svoju visoku minutažu, Davidovacc uspeva da ubaci samo 4.5 poena po meču, a ono što još više zabrinjava su samo tri skoka po utakmici sa 202 centimetra. Ne treba da zavara timska statistika i to što je Zvezda među dominantnijim timovima u Evropi u ofanzivnom skoku - to je zasluga Luke Mitrovića i njegovog sjajnog kretanja ispod obruča rivala. 

 

 

Foto: printscreen/twitter.com

Komentari na društvenim mrežama

Za kraj, vidi se da za razliku od igrača poput Teodosića, Nedovića, Lazića, pa čak i "zelenog" Nikole Topića koji udišu crveno-beli vazduh, Dejan Davidovac ne pokazuje privrženost dresu neophodnu da se kupe najvatrenije pristalice. Teo može da promaši bacanja u derbiju zato što će poginuti u istorijskoj majstoriji protiv Makabija, ali takva kompenzacija se ne vidi kod popularnog Dede. 

Foto: printscreen/twitter.com

Komentar na društvenim mrežama

 

Da li je on razlog Zvezdine loše igre? Teško je reći i okriviti jednog igrača za slab plasman na tabeli (16. mesto; 9-14), ali svakako da njegove partije u velikoj meri oslikavaju i personifikuju evroligašku sezonu kluba sa Malog Kalemegdana. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading