Reakcija Rio Save na protest ispred Info centra u Loznici

Autor:

Vesti

24.01.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Projekat „Jadar“ bio bi razvijen na bezbedan i odgovoran način, i uz punu spremnost da se podrži učešće lokalne zajednice u transparentnom praćenju svih uticaja Projekta na životnu sredinu.

Reakcija Rio Save na protest ispred Info centra u Loznici

Foto: Promo

Kompanija Rio Sava poštuje pravo građana Srbije na miran protest u skladu sa propisima Srbije. Međutim, današnji protest ispred Informativnog centra u Loznici nastavlja trend širenja netačnih i neosnovanih optužbi na račun kompanije od strane aktivista

Plasiranjem netačnih i neutemeljenih informacija o kompaniji Rio Tinto, narušava se mogućnost da se na osnovu činjenica raspravlja o ekološkim i tehnološkim aspektima Projekta „Jadar“, kao i o ekonomskim koristima koje Projekat može da donese.

Rio Tinto je javno izjavio da nastavlja razgovore sa svim zainteresovanim stranama i podržavamo inicijative za javni razgovor o budućnosti Projekta „Jadar“. Tokom narednih nedelja ćemo objavljivati različita dokumenta koja se tiču planiranih mera ublažavanja potencijalnih uticaja na životnu sredinu i doprinosa zajednici, uključujući i nacrt Studije procene uticaja na životnu sredinu u postojećem obliku i program otkupa zemljišta.

Projekat „Jadar“ bio bi razvijen na bezbedan i odgovoran način, i uz punu spremnost da se podrži učešće lokalne zajednice u transparentnom praćenju svih uticaja Projekta na životnu sredinu.

Podsetimo, kompanija Rio Tinto saopštila je i da je "apsolutno netačna informacija", koju su tokom vikenda izneli protivnici projekta Jadar, da će zbog njega biti raseljeno više od 100.000 ljudi.

Projekat utiče na 52 stalno nastanjena domaćinstva, od kojih je 51 dobrovoljno prodato Rio Tintu. Ova domaćinstva su već preseljena uz sveobuhvatnu podršku naše kompanije - naveo je Rio Tinto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (4)

Loading
Ena

24.01.2024 20:20

Opozicija i lažni ekolozi su izneli gomilu laži o projektu Jadar. Trebalo bi sve sagledati i videti prednosti i nedostatke, pa objektivno doneti odluku.

Tanja

24.01.2024 23:00

Pa da. Žgadija plaćenika prljuje jer ono što je dobro za Srbiju njima ne odgovara. Litijum je najtaženiija ruda u svetu i sve zemlje koje imaju litijum su to maksimalno iskoristile a zašto ne bi i Srbija

bubi

25.01.2024 07:03

Opozicija je iznela i uradila gomilu laži, sad treba i da reše problem!

Vana

25.01.2024 16:56

Došli da zagade pola Srbije. Neće moći.