"SRBI PODRŽAVAJU VUČIĆA, ZAPAD SE ZA TIM NE MIRI"! Sergej Lavrov opleo po demonstrantima u Beogradu!

Autor:

Vesti

31.12.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje novinara o navodnom upozorenju ruske službe Beogradu u vezi sa mogućim neredima, Lavrov je istakao da je Moskva uvek spremna da pomogne srpskim prijateljima.

"SRBI PODRŽAVAJU VUČIĆA, ZAPAD SE ZA TIM NE MIRI"! Sergej Lavrov opleo po demonstrantima u Beogradu!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, izneo je svoje mišljenje o nedavnim događajima u Srbiji, ističući da Zapad nije spreman da se pomiri sa podrškom koju je srpski narod pružio predsedniku Aleksandru Vučiću. Lavrov je ocenio da je pokušano nezakonito preuzimanje vlasti, ali da Srbija pamti dešavanja iz Ukrajine 2014. godine i zato na protestima nije bilo velikog broja ljudi.

Ministar Lavrov istakao je da su vlasti u Srbiji uspele da održe stabilnost u zemlji, čvrsto držeći situaciju pod kontrolom i shvatajući da je to u nacionalnom interesu. Takođe, naglasio je da građani Srbije ne veruju političarima koji se suprotno njihovim rečima ponašaju, ignorišući volju građana i provocirajući organe za sprovođenje reda.

- Ono što se desilo u Beogradu je još jedan pokušaj orkestriranja nelegalnog preuzimanja vlasti. Sudeći po svemu, nisu svi na Zapadu spremni da se pomire sa činjenicom da su srpski birači na izborima izrazili podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom političkom kursu - izjavio je šef ruske diplomatije. 


Na pitanje novinara o navodnom upozorenju ruske službe Beogradu u vezi sa mogućim neredima, Lavrov je istakao da je Moskva uvek spremna da pomogne srpskim prijateljima. Naglasio je da je dijalog sa Srbijom karakterisan otvorenošću i usmeren na razvijanje saradnje u različitim oblastima, uključujući i sferu bezbednosti.

U nedavnom intervjuu za televiziju "Rusija 24", Lavrov je izneo tvrdnju da je Zapad pokušao da natera Srbiju da izabere između priključivanja sankcijama protiv Rusije ili državnog prevrata. Sličnu tezu izneo je i ambasador Ruske Federacije u Beogradu, Aleksandar Bocan-Harčenko, tvrdeći da iza protesta stoji Zapad, a neredi su povezani sa stavom Srbije o Kosovu i Metohiji.

Ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko je istakao da predsednik Vučić ima veliku podršku naroda, te da planovi učesnika demonstracija da oslabe vlast nisu uspeli. On je naglasio da smenjivanje Vučića nije moguće jednim udarcem, te da predsednik Srbije i dalje uživa veliku podršku naroda.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dejana

31.12.2023 10:20

Protesti su odraz nemoći na izborima razbijene opozicije. Na protestima se ne osvaja vlast. Vlast se osvaja na izborima.

Dragan

31.12.2023 15:45

Narod bira i izabrao je.

Sasa

31.12.2023 20:23

Nema ništa od toga da opozicija preuzme vlast! Narod to neće dozvoliti