NAPRAVITE BOMBU ZA IMUNITET: Ovo je neophodno tokom ZIMSKIH DANA, čudo koje svi hvale!

Autor: N.J.

Lifestyle

02.01.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moćna kombinacija sastojaka.

NAPRAVITE BOMBU ZA IMUNITET: Ovo je neophodno tokom ZIMSKIH DANA, čudo koje svi hvale!

Foto: Izvor: YouTube/ Schnelle Rezepte

Ako je novogodišnja proslava bila burna, onda je vreme da se podignete iz kreveta i napravite ovaj prirodni napitak koji će vam dati snage i energije. Svima je dobro poznata kombinacija od đumbira, limuna, meda i belog luka te i ovoga puta pravimo upravo to kako bismo se ojačali za predstojeće funkcionisanje tokom dana. Ako vam fali energije i osećate se umorno i tromo, isprobajte ovaj napitak i pomozite sebi.

Limun mnogi koriste za mršavljenje, prepun je vitamina C i često se koristi kao način za uklanjanje nadutosti iz organizma. Limun ima mnogobrojne dobrobiti za organizam, pogotovo kada se koristi uz đumbir i beli luk. Najbolji izvori vitamina C su: limun, šipak, kivi, pomorandža, kupus, spanać, rotkvica, peršun i jagoda.

Takođe, važan sastojak u pripremi je i med koji se još od davnina koristi za umirivanje kašlja i crvenog grla. Čest je sastojak u mnogobrojnih receptima za "čišćenje organizma" i jačanja imuniteta. Isto, on deluje umirujuće na sistem za varenje.

Foto: shutterstock

Napitak koji jača imunitet

Jutjub kanal "Zdravlje pre svega" deli recept za imunitet.

Sastojci:

  • 2 cm đumbirovog korena ili kašika đumbira u prahu
  • 2 oljuštena limuna ili sok od dva limuna
  • kašičica ljute aleve paprike
  • 6 - 8 čena belog luka (većeg)
  • kašika meda
  • jedna četvrtina glavice crnog luka

Priprema:

Sve sastojke usitnite u blenderu sa litrom vruće vode. Pije se jednom dnevno. Takođe, ovu količinu treba popiti za pola sata ili sat, evenutalno dva sata, navode u videu na Jutjubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading