"NASTAVIĆEMO ZAJEDNO DA JAČAMO DOBRE ODNOSE" Predsednik Vučić čestitao kralju Frederiku stupanje na presto

Autor:

Vesti

14.01.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljevina Danska se ističe kao jedna od najstarijih evropskih monarhija, čime se naglašava i istorijski kontinuitet ove zemlje.

"NASTAVIĆEMO ZAJEDNO DA JAČAMO DOBRE ODNOSE" Predsednik Vučić čestitao kralju Frederiku stupanje na presto

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je putem zvaničnog Iks naloga čestitao kralju Frederiku Desetom stupanje na presto Kraljevine Danske. Ovaj gest predsednika Vučića naglašava važnost diplomatskih odnosa između Srbije i Danske, te očekivanje da će se saradnja nastaviti i unapređivati u budućnosti.

Kraljevina Danska se ističe kao jedna od najstarijih evropskih monarhija, čime se naglašava i istorijski kontinuitet ove zemlje. 

Čestitam Frederiku X stupanje na presto Kraljevine Danske, jedne od najstarijih evropskih monarhija, uveren da ćemo nastaviti zajedno da jačamo dobre odnose između naših zemalja - napisao je predsednik Srbije na svom Instagram profilu.

 

 

 


Uverenje predsednika Vučića da će se nastaviti jačanje odnosa između Srbije i Danske ističe značaj međunarodne saradnje i diplomatije. Očekuje se da će ova čestitka poslužiti kao podsticaj za dalje unapređenje političkih, ekonomskih i kulturnih veza između ove dve zemlje.

 

 

 

U održanoj svečanoj ceremoniji u Danskoj, kraljica Margareta II formalno je abdicirala, predajući krunu svom sinu Frederiku X.

Ovaj značajan trenutak obeležava kraj njenih 52 godina dugog vladanja danskim prestolom, čineći je najdužim vladajućim monarhom u istoriji zemlje.

U prisustvu ministara vlade, sekretara kabineta i naslednika prestola, kruna je preneta na Frederika X nakon što je kraljica potpisala deklaraciju o abdikaciji. U emotivnom trenutku, kraljica je izrazila svoje želje za novog monarha, rekavši: "Bože, čuvaj kralja."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (47)

Loading
Leo

14.01.2024 15:42

Saradnja se još intenzivira.

Dragivoje

14.01.2024 15:43

Srbija će nastaviti sa održavanjem i izgradnjom dobrih odnosa sa Danskom, poštujući njenu državnost i očekivanje istog poštovanja Srbije

Anonymous

14.01.2024 15:50

Sve čestitke kralju Frederiku.

hristina

14.01.2024 15:51

Iskrene čestitke!