PREDSEDNIK SRBIJE OTKRIO! Vučić: Vlada će biti formirana najkasnije u martu

Autor: D.B.

Vesti

13.01.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Dežurni operativni centar Vojnobezbednosne agencije, gde je govorio i o formiranju Vlade.

PREDSEDNIK SRBIJE OTKRIO! Vučić: Vlada će biti formirana najkasnije u martu

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da su izbori za Beograd završeni, te da je Republička izborna komisija sinoć objavila konačne rezultate. Na konferenciji za medije, Vučić je istakao da lista koju predvodi ima 49 osvojenih mandata, dok lista "Srbija protiv nasilja" ima 43 mandata, a Socijalistička partija Srbije 5 mandata.

Vučić je izjavio da će pozvati predstavnike izbornih lista na konsultacije kako bi razgovarali o formiranju beogradske vlasti. Na pitanje da li formiranje vlasti zavisi od Branimira Nestorovića, Vučić je odgovorio da "ne zna".
 

- Naša lista ima 49 mandata, 43 lista "Srbija protiv nasilja", SPS 5 mandata, još 6-7 fale, ne znam tačno ko koliko ima. Pozvaću na konsultacije izborne liste i da sa njima razgovaram o tome ko ima većinu i kada me ubede da imaju većinu, a pretpostavljam sa će to biti lista Srbija ne sme da stane i tada ću predložiti mandatara - rekao je Vučić.

Ukoliko bude ponovljenih izbora, Vučić je rekao da ne nameravaju da menjaju bilo šta.

- Nova istraživanja pokazuju da bismo u Beogradu imali više mandata na ponovljenim izborima. Dakle 2 mandata više, i dalje ne bi bilo dovoljno, ali bismo imali više.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Ana

13.01.2024 13:21

Nasa drzava je u sigurnim rukama sa predsednikom Vucicem i idemo u stabilnu buducnost.

Bubi

13.01.2024 14:17

Formiranjem vlade dolazi i unapređenje kvaliteta života svih građana Srbije!

Ana

13.01.2024 15:09

Očekujemo formiranje nove vlade najkasnije do marta!

Ana

13.01.2024 15:09

Očekujemo formiranje nove vlade najkasnije do marta!