"NE BIH VOLEO DA BUDEM U KOŽI ALEKSANDRA VUČIĆA" Saša Milovanović o pritiscima na Srbiju! (VIDEO)

Autor:

Vesti

14.01.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Srpskog Telegrafa istakao je da će se pritisci prema Srbiji povećati.

"NE BIH VOLEO DA BUDEM U KOŽI ALEKSANDRA VUČIĆA" Saša Milovanović o pritiscima na Srbiju! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@novojutro3986

Direktor Srpskog Telegrafa, Saša Milovanović gostovao je jutros na Pink televiziji zajedno sa ministrom bezbednosti u Savetu ministara Bosne i Hercegovine Nenadom Nešićem i poznatim novinarom Duškom Vukajlovićem.

Milovanović je govorio u emisiji Novo vikend o pritiscima prema Srbiji. Prema njegovim rečima, pritisci prema srpskom narodu gde god da živi nisu prestali, već su se čak uvećali. 

- Srpski narod gde god da živi, treba da mu se oteža i da nemaju prava kakva imaju svi ti u njihovim državama. Onda oni dođu i nama sole pamet o slobodi izbora, a u njihovim državama sve što je ovde dozvoljeno, tamo se sankcioniše - rekao je Milovanović.

Kako kaže, ne bi voleo da budem u koži Aleksandru Vučiću. Dodaje da će se pritisci maksimalo povećati.

On ističe da je situacija takva da se srpskom narodu širom sveta otežava, dok se istovremeno drugima daju prava koja bi trebalo da imaju i Srbi. Milovanović naglašava da se pritisci prema Srbiji neće smanjiti, već čak maksimalno povećati, posebno imajući u vidu da je ovo izborna godina.

- Ovo je izborna godina, možda će se neke stvari i menjati, ali je tužno da smo mi i dalje tema kao i u prošlom veku, da su Srbi stalno problem, da nemaju pravo, da su oni separatisti. Srbi žele da se pita narod na nekoj teritoriji kako će da žive. Sve to je situacija gde nama vreme prolazi i gde treba da dižemo svoju zemlju i vojsku, a stalno smo izloženi nekim pritiscima - rekao je MIlovanović.

Nenad Nešić je govorio o praznovanju Dana Republike Srpske, ističući da pored Srpske Nove godine, svi Srbi treba da slave i Dan Republike Srpske.

- Nažalost, određeni međunarodni krugovi ne žele da prihvate njeno postojanje, kao i da je srpski narod samostalan. Mi želimo da sami uređujemo svoju državu i trudićemo se da nam to pravo niko ne ospori - rekao je Nešić.

Duško Vukajlović je izneo svoje viđenje odnosa sa SAD i evropskim partnerima. On ističe da SAD predstavljaju jasnog partnera sa kojim se može razgovarati, dok se sa druge strane, u briselskoj administraciji, ne zna ko donosi odluke. 

- Apelujem na ove u Evropi da imaju mnogo svojih problema i da treba da se pozabave i sobom, a ne samo da misle na nas - rekao je Vukajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading