TUMBANJA NA OPOZICIONOJ SCENI NE PRESTAJU: Dragane moj, kad odeš ti... Ostaćeš da šefuješ Mariniki

Autor:

Vesti

03.01.2024

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Bulatović za Republiku najavljuje smenu na čelu SSP, ali i da je to samo trik jer gazda ostaje isti

TUMBANJA NA OPOZICIONOJ SCENI NE PRESTAJU: Dragane moj, kad odeš ti... Ostaćeš da šefuješ Mariniki

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic/Marko Djokovic

Marinika Tepić, zamenica predsednika Stranke slobode i pravde (SSP), preuzeće formalno lidersku poziciju u stranci od marta ili aprila, ali će glavne odluke, samo ovaj put iz senke, i dalje donositi Dragan Đilas, aktuelni lider stranke.

Ovo u razgovoru za Republiku tvrdi Dejan Bulatović, ne tako davno potpredsednik SSP i blizak Đilasov saradnik. Bulatović je nešto ranije na društvenim mrežama podelio informaciju da će Tepićeva biti novi predsednik SSP, a za naš list pojašnjava kako je do toga došlo, ali i šta je pozadina cele ove političke vratolomije.

Foto: Tanjug/Ap

Dragan Đilas vodiće SSP iz senke

- Upravo sam čuo da Dragan Đilas podnosi ostavku na mesto predsednika Stranke slobode i pravde. Moji izvori tvrde da je rekao da stranku prepušta Mariniki Tepić. Dobro, to je logičan potez da se povlači posle izbornog fijaska... A za Mariniku nemam komentar, dočekala je svoj minut - napisao je Bulatović na mrežama.

Prema njegovim rečima, sve je počelo na sastanku opozicije u prostorijama Demokratske stranke u petak, kada je jednoglasno doneta odluka da se verifikuju mandati u Skupštini Srbije i gradskoj skupštini, što Đilasu nije išlo naruku jer on smatra da mandati za gradski parlament ne treba da se verifikuju.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dejan Bulatović, bivši potpredsednik SSP

- I ne samo da je cela opozicija bila protiv Đilasa nego on za tu ideju nije imao podršku ni u stranci. Marinika je smatrala da je to loša ideja jer će mandati onda ići SNS, a onda su se i drugi suprotstavili Đilasu. Posle tog stranačkog sastanka, Đilas je odvojio najuži krug i rekao da sprema ostavku, da se neće kandidovati za predsednika stranke na izborima u martu ili aprilu. Inače, statut stranke predviđa da posle svakih izbora budu raspisani unutarstranački izbori - kaže Bulatović, kao i da je ove informacije dobio od svojih izvora iz SSP i DS.

Takođe, dodaje, Đilas se nije slagao s Marinikinim štrajkom glađu iako je u javnosti to predstavljeno drugačije.

- Shvatio je da Marinika privlači pažnju svih medija, da je isturena, nameće se za lidera, a on nema instrumente to da spreči. Đilas izbegava direktan sukob s njom. Prepustiće Mariniki kormilo, ali će on da vlada iz senke. Biće glavni za sva pitanja oko finansija, medija... - ističe Bulatović, kao i da Tepićeva nema podršku beogradskog odbora SSP.

Inače, u SSP su nezadovoljni i koalicionim dogovorom s ostalim izbornim strankama s liste za republički parlament, a po kome stranka Miroslava Aleksića ima dva mesta više od SSP.

Foto: Printscreen YT/Nova S

Miroslav Aleksić, predsednik Srpskog narodnog pokreta

- Aleksić nema lepo mišljenje o Đilasu, zna šta je uradio Narodnoj stranci kad je podržao Zdravka Ponoša. Opet, ni Ponoš nema lepo mišljenje o Đilasu. Sad se čeka da se vidi ko će gde da sedne i kome da se privoli. I u samoj opoziciji je haos - dodaje ovaj nekadašnji potpredsednik SSP.


U DS traže odgovornost Lutovca

Posle izbora potresi se spremaju i u Demokratskoj stranci.
- U DS je potpuni raskol. Ljudi traže odgovornost lidera stranke Zorana Lutovca, traže sazivanje sednice Predsedništva stranke i glavnog odbora, a on to izbegava. Veliko je nezadovljstvo jer će DS imati samo četiri poslanika, prvi put neće moći da formiraju svoj poslanički klub - kaže Bulatović.

Opet haos: Protest opozicije 13. januara

Pošto su spojili nekoliko neradnih dana, praznovali, gostili se, obeležili praznike s porodicom, opozicionari su odlučili da nastave s protestima od 13. januara. Prema saznanjima nedeljnika Vreme, bliskog opoziciji, novi protest biće organizovan 13. januara.

Dakle, opet na ulicu na dan dočeka pravoslavne Nove godine. Kao da im nije bilo dovoljno što su maltretirali građane uoči Nove godine 31. decembra, sad spremaju ponovno maltretiranje gotovo dva miliona stanovnika Beograda. A njih najviše nekoliko hiljada...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Gaga

03.01.2024 17:07

Sve mu to opet dođe na isto.

Kaja

03.01.2024 17:07

Dve neraskidive veze,dva najveća lazova u opoziciji

Jasna

03.01.2024 17:08

Gde Djilas stane,tu Marinika završava

Maja

03.01.2024 17:13

Marinika je Djilasova marioneta. Sve odluke vezano za SSP donosi iskljucivo Dragan Djilas.