TRAGIČNA SUDBINA KRISTINE (18) IZ KRUŠEVCA: Kako je izgubila bitku sa opakom bolešću

Autor:

Hronika

03.01.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristina je bila drugo dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, živela je sa roditeljima i dva brata, i do pre dve godine uživala je u svom detinjstvu.

TRAGIČNA SUDBINA KRISTINE (18) IZ KRUŠEVCA: Kako je izgubila bitku sa opakom bolešću

Foto: Budi human

Mala varošica Globare pored Kruševca nedavno je zavijena u crno nakon što je 18-godišnja Kristina Blagojević izgubila bitku sa zloćudnim tumorom. Ova hrabra devojka borila se sa agresivnim karcinomom glioblastum gladus, koji joj je prvo dijagnostikovan 2020. godine.

Kristina je bila drugo dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, živela je sa roditeljima i dva brata, i do pre dve godine uživala je u svom detinjstvu. Međutim, naglo su se pojavile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije i problemi sa koncentracijom, što je dovelo do otkrića ozbiljne bolesti.

- Prevelika Tuga i Bol, hvala svima, koji su pomagali i pomogli u nekoj meri kada je bilo najpotrebnije, koji su danonoćno bili tu u prikušljanjeu sredstava za izlečenje, na žaost, napustila nas je Kristina i otišla na neko bolje mesto...Počivaj u miru Anđele - objavljeno je na FB Grupi Za Kristinu Blagojević.

Nakon što joj je tumor uklonjen na Klinici za neurohirurgiju 2021. godine, Kristina se hrabro borila sa bolešću, ali se nažalost, bolest vratila godinu dana kasnije. Porodica i prijatelji nisu gubili nadu, te su pokrenuli brojne humanitarne akcije kako bi prikupili novac za Kristinin odlazak na lečenje u inostranstvo. Sakupljao se novac za njeno lečenje u Istanbulu, a kasnije i u Japanu, ali je iscrpljujuća borba nažalost prekinuta.

Kristinina smrt ostavila je dubok trag u njenoj zajednici i šire, a potresne poruke podrške i saučešća preplavile su društvene mreže. Njeni najbliži zahvalili su se svima koji su pomagali i pružali podršku tokom teških trenutaka, ističući da je Kristina sada na "nekom boljem mestu".

Kristina će zauvek ostati u sećanju svojih najbližih kao hrabra i borbenа devojka koja je dala sve od sebe u borbi sa teškom bolešću. Njeni snaga i hrabrost će inspirisati mnoge, a njeno ime će ostati urezano u sećanjima onih koji su je poznavali. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading