ĐILASOVA LISTA NADREALISTA: Samo da pojedemo po sendvič, pa idemo u štrajk! (VIDEO)

Autor:

Vesti

19.12.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa neodoljivo podseća na kultnu Top listu nadrealista. Dokaz postupak Mikija Aleksića, koji je ispalio saborce Đilasa i Mariniku Tepić odlukom da ne štrajkuje, već samo posti

ĐILASOVA LISTA NADREALISTA: Samo da pojedemo po sendvič, pa idemo u štrajk! (VIDEO)

Foto: ST/N. MANDIĆ, Tanjug/Z. ŽESTIĆ, Tanjug/Dragan Kujundžić

Da nije i smešno bilo bi isključivo tragično ponašanje opozicionara koji imaju ludu ambiciju da vode državu, a nisu kadri među sobom da se dogovore jedu li ili gladuju. Otuda koalicija "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa neodoljivo podseća na kultnu Top listu nadrealista, čuvenu televizijsku seriju baziranu na humoru i političkoj satiri. 

Jedan klip sad je itekako aktuelan usled (ne)gladovanja Đilasa i saboraca.

- Predlažem da prvo pojedemo po sendvič i idemo na štrajk glađu - poručuje Nele Karajlić, inače u ulozi predsednika Vlade, čiji su članovi kabineta u sporu sa rudarima koji neće da im ispune zahteve:

- Vidite rudari u kako teškim uslovima radimo, nemamo više svežeg novca, kapitala da manipulišemo. Stoga mi kao štrajkači imamo tri uslova. Da svi rudari vrate lične dohotke iz maja, mora se povećati proizvodnja tako što ćete raditi u šest smena dnevno da bi se povećala proizvodnja da bi svež novac došao nama da imamo čime manipulisati, ukida se pauza između 9-9.30 i 15-15.30. U slučaju da se ne ispune ovi naši zahtevi more biti bidne mnogo problema.

Rudari ne odustaju, a grupe građana, raznorazna udruženja šalju poruke da se pridružuju željama štrajkačima željama da nastave sa štrajkom, te da ako im ne uspe štrajk glađu pređu na štrajk žeđu ili štrajk nedisanja. 

Neodoljiva je asocijacija je na Đilasovu liste nadrealista. Potpredsednica njegove SSP Marinika Tepić je, podsetimo, na sinošnjem protestu ispred zgrade Republičke izborne komisije, najavila je da će ona i njen kolega Miroslav Aleksić započinju štrajkom glađu.

Međutim, samo15 minuta kasnije usledio je hladan tuš. Njen saborac  Aleksić objavio je video u kom je objasnio da on ipak "mora da jede, ali će da posti".

- S obzirom da sutra slavim Svetog Nikolu, prosto moram da vodim računa i o tome. 

Da drama bude kompletna pobrinuo se i Đilas koji je čak suzu pustio dok je saopštavao kako Marinika i Miki stupaju u štrajk glađu (?!). Verovatno ga nisu obavestili da će Aleksić ipak samo da posti.

Inače, upravo su akteri ove opozicione (tragi)komedije imali podrugljiv odnos prema štrajkačima. Ismevan je lider Dveri Boško Obradović, koji je pre tri godine, štrajkovao glađu 11 dana na stepeništu ispred Skupštine Srbije, kao i nekadašnji predsednik SNS Tomislav Nikolič kada se 2011. odlučio za taj, kako je opisao, "lični i hrišćanski čin" zahtevajući raspisivanje izbora u Srbiji. Đilasova lista nadrealista izgleda doživljava težak politički bumerag. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (4)

Loading
Veki

19.12.2023 13:09

Hahhaaa ovo je pravi debilarijum

Maki

19.12.2023 13:10

Ko gubi ima pravo da se ljuti

Римљанин

19.12.2023 13:10

Ови људи су заслужили да их сви живи тролују максимално. Па то је скуп таквих лудака да свака психијатрија плаче за њима.

Srki

07.01.2024 20:42

Ovi dvoje na vlasti. Srbija bi zivela dva meseca.Posle toga propast Srbije.