"ZAVISI OČIGLEDNO OD NESTOROVIĆA Vučić: Nedostaje nam 700 ili 800 glasova za još jedan mandat

Autor: D.B.

Vesti

31.12.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je naveo da će Branisav Nestorović odlučiti o mandatima.

"ZAVISI OČIGLEDNO OD NESTOROVIĆA Vučić: Nedostaje nam 700 ili 800 glasova za još jedan mandat

Foto: ST/N. Pančić;Tanjug/AP

Predsednik Republike Srbije, Aleksadnar Vučić, gostujući na TV Prva osvrnuo se na još jedan krug ponovljenih izbora koji predstoji u januaru.

- Ide još jedan krug ponavljanja drugog januara. Još računamo količnik, nedostaje nam oko 700 glasova za još jedan mandat. Borićemo se za njega. Onda ide konstitutivna sednica, rokovi za proglašenje od strane RIKa, rokovi za formiranje Vlade. Kada se proglase rzulatati imamo vreme za konsuktacije, tada razgovaram sa svim listama, onima koje hoće naravno. Zatim predlažemo mandatara i to je to. Situacija je drugačija u beogradu jer nije jasna većina. "Srbija ne sme da stane" ima 49 mandata, a SPN ima 43 mandata. Zavisi očigledno od Nestorovića - kaže Vučić.

Dotakao se i Ivice Dačića: 

- - Mislim da je reč o čoveku koji doprinosi stabilnosti, to je čovek sa iskustvom. Ima mnogo prednosti, otvoreniji je nego ja, šarmantniji. Ja mislim da sam borbeniji, ne posmatram stvari taktički, dan za danom. On je takav, međutim, počeo je i on da gleda stvari kao ja, postepeno - rekao je Vučić. 

Podsetimo, ovo je za Srbiju bila izuzetno uspešna godina, a predsednik Aleksandar Vučić sigurno bi mogao da se proglasi za ličnost godine. Ne samo da je njegova lista 'Srbija ne sme da stane' ubedljivo pobedila na izborima 17. decembra, već je ta pobeda bila ubedljiva i na ponovljenom glasanju dan pred novu godinu.

Pored toga, Srbija će pamtiti ovu godinu kao jednu od najuspešnijih, najpre jer smo dobili organizaciju EXPO 2027., a tu je bilo i mnogo stvari gde smo osetili boljitak upravo zahvaljujući njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (60)

Loading
Esa

31.12.2023 10:36

Beograd ce biti dobro vodjen i u buduce. Znaju gradjani sta hoce i podrzavaju politiku SNS.

Milan

31.12.2023 11:02

@Esa - Ne može opozicija da preboli što ne može da nađe da je bilo nepravilnosti u izbornom procesu.

Milan

31.12.2023 10:43

Nedostaje još malo glasova da SNS dobije 130 ti mandat u skupštini.

Nikola

31.12.2023 10:44

Nestorovic izleda da ovo namerno radi ali mora da shvarti d aje ovo jako bitan interes nase Srbije i da mora da se odluci