ORLIĆ NAJAVIO: Po proglašenju konačnih rezultata izbora,konstitutivna sednica u roku od 30 dana

Autor: D.B.

Vesti

31.12.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako misle da mogu postati vlast samo zbog histerije, nevaspitanosti i agresivnosti, mnogo su se prevarili", poručuje Orlić opozicionarima.

ORLIĆ NAJAVIO: Po proglašenju konačnih rezultata izbora,konstitutivna sednica u roku od 30 dana

Foto: INSTAGRAM.COM/SNS_SRBIJA

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke, Vladimir Orlić, najavio je da će se konstitutivna sednica Skupštine održati u roku od 30 dana nakon konačne verifikacije mandata poslanika. Orlić ističe da će na ovoj sednici biti izabran predsednik Narodne skupštine, a formiraće se i skupštinski organi, što može potrajati nekoliko dana.


Orlić ističe da vladajuća koalicija poštuje zakone i procedure te da oni koji pokušavaju da se sami proglase za pobednike izbora moraju da se pomire sa činjenicom da to nije moguće. "Ako misle da mogu postati vlast samo zbog histerije, nevaspitanosti i agresivnosti, mnogo su se prevarili", poručuje Orlić.

Orlić ističe da će politika koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, nastaviti da se sprovodi i u 2024. godini, ističući podršku koju je narod iskazao izbornom listom "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane".


Orlić primećuje kontrast između ozbiljne i odgovorne politike poslanika iz vladajuće koalicije i "divljačkog" ponašanja opozicije. Kao primer ozbiljnog rada, navodi uspešnu reformu pravosuđa i povećanje plata i penzija.


Orlić ističe da očekuje podršku za listu "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" ukoliko budu novi beogradski izbori, naglašavajući rezultate i podršku koju je politika predsednika Vučića dobila na prethodnim izborima.

Orlić ističe tešku situaciju na Kosovu i Metohiji, ali ističe da će se borba nastaviti činjenicama i argumentima, pohvaljujući hrabrost predsednika Srbije u očuvanju nacionalnih interesa. Naglašava jasnu poruku da nema priznanja tzv. Kosova i članstva u UN, kao i podršku koju Srbi na KiM iskazuju za politiku koju predvodi predsednik Vučić.

Konačno, Orlić ističe da je za njih najvažnije da politika koja obezbeđuje budućnost i napredak nastavi da se sprovodi na svim nivoima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Borko

31.12.2023 15:29

Srbija nastavlja da radi nesmanjenim intenzitetom.