DODIK NIKAD JASNIJI: Srpska će proglasiti NEZAVISNOST ako Šmit nametne Zakon o imovini!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

28.12.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je naveo da ima informaciju da će Šmit nametnuti zakon u januaru.

DODIK NIKAD JASNIJI: Srpska će proglasiti NEZAVISNOST ako Šmit nametne Zakon o imovini!

Foto: Dragan Kadić

Ukoliko visoki predstavnik Kristijan Šmit pokuša da nametne zakon o imovini, Republika Srpska će odmah proglasiti nezavisnost, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je sinoć u intervjuu za RTRS poručio da Republika Srpska neće biti nespremna, već će odmah proglasiti nezavisnost i to bez ijednog ispaljenog metka.

- Mi smo danas imali veliki pripremni sastanak za jednu takvu situaciju - rekao je Dodik.

On je naveo da ima informaciju da će Šmit nametnuti zakon u januaru.

- Ukoliko on kaže bilo kog dana u pet sati popodne, nek računa da smo mi u 11 održali Skupštinu i proglasili nezavisnost. I to znači nezavisnost u svemu - novi finansijski sistem i teritorija pod kontrolom Srpske. Nećemo sprečavati prolaze i kretnje - istakao je predsednik Srpske.

Foto: Dragan Kadić

Dodik je rekao da Republika Srpska nema nameru da pravi kineski zid, „ni teške granične prelaze sa FBiH, osim ako bude primorana“.

- Ne očekujemo da će se neko iz FBiH ohrabriti da napadne Republiku Srpsku. I u takvim okolnostima mi ćemo proceniti na koji način ćemo delovati. Od EUFOR-a očekujem da stane na međuentitetsku liniju i spreče dodir - rekao je on.

Dodik je dodao da će „Amerikanci biti besni i da će pokušati da traže intervencije“, ali da veruje da prijatelji Srpske to neće dozvoliti.

- Na raspolaganju sam i lokalnom i međunarodnom pravosuđu jer mislim da smo u pravu - istakao je Dodik.

Poručio je da sa političke scene neće otići kao izdajnik ili neko ko se prepao.

- Ako je cena moga angažmana to da platim na ovaj ili onaj način lično - platiću. Ali je za mene primarno da narod ovde razumije, da ovde opstane, da ima Republiku Srpsku. Ako nam niste dali Ustavom naša prava, onda je jedini način da se izborimo na svoj način - rekao je Dodik i dodao da je većina ljudi svesna da gubitak imovine znači gubitak države.

Dodik je istakao da građani ne žele gubitak Republike Srpske i da bi 80 odsto njih glasalo za nezavisnu Srpsku.

On je poručio da će 9. januar biti proslavljen i pozvao građane da u što većem broju dođu na svečani defile.

- Dan Republike za nas je svetkovina, veliki praznik. Kao i svaka republika, i naša ima dan rođenja. Mi smo jedini narod u ovoj civilizaciji kojem su neki administrator, stranac i sudije Ustavnog suda to ukidali - rekao je Dodik.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading