PREDSEDNIK ODUŠEVIO KINESKE RADNIKE! Vučić tokom obilaska radova na izgradnji saobraćajnice nasmejao putare: Evo kako ih je pozdravio i šta su mu odgovorili!

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić obilazi radove na izgradnji brze saobraćajnice (Ib reda) granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Novi Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).

PREDSEDNIK ODUŠEVIO KINESKE RADNIKE! Vučić tokom obilaska radova na izgradnji saobraćajnice nasmejao putare: Evo kako ih je pozdravio i šta su mu odgovorili!

Foto: Printscreen

Na delu trase, od Sombora do Kikinde, planirana je izgradnja 46 mostova (preko kanala i prolaza za put), 34 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 35 propusta. Na trasi brze saobraćajnice planirana je izgradnja 12 petlji: Sombor, Kljajićevo, Sivac, Crvenka, Kula, Vrbas Zapad, Vrbas Sever, Vrbas Istok, Vrbas E75, Srbobran Sever, Turija i Kikinda Istok. Planirana je izgradnja i 13 površinskih kružnih raskrsnica.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je posetio radove na izgradnji brze saobraćajnice Ib reda koja će spojiti granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) i granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja). Saobraćajnica će prolaziti kroz Sombor, Kulu, Vrbas, Srbobran, Bečej, Novi Bečej i Kikindu, donoseći značajne promene u putovanju kroz Vojvodinu.


Predsednik Vučić srdačno je pozdravio radnike na izgradnji brze saobraćajnice, koristeći kineski pozdrav "Nihao". Zanimljivo je da su mu kineski radnici uzvratili istim pozdravom, pokazujući međusobno poštovanje i dobru komunikaciju. Interesantno je i to što je predsednik postavio pitanja o udaljenosti do Sombora i drugih gradova, kao i o planiranim radovima, pokazujući svoj aktivni interes za detalje vezane za projekat.

Ova brza saobraćajnica predstavlja značajan infrastrukturni projekat koji će unaprediti povezanost Vojvodine sa susednim zemljama, olakšati putovanje i doprineti ekonomskom razvoju regiona. Predsednikova poseta radovima ističe važnost projekta i angažovanost državnog vrha u realizaciji infrastrukturnih projekata od velikog značaja za građane Srbije.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Ana

26.12.2023 12:02

Vucic je pokazao lepe manire, pozdravivsi radnike na njihovom jeziku.

Ana

26.12.2023 12:02

Vucic je pokazao lepe manire, pozdravivsi radnike na njihovom jeziku.

Mira

26.12.2023 12:08

Vazno je da se ulaganja i izgradnja nastave i u buducnosti u svakom delu zemlje.

Miloš

26.12.2023 12:10

Mnogo se ulaže u putnu infrastrukturu i zaista nikada se nije ovoliko ulagalo.