VUČIĆ PORUČIO IZ BAČKOG BREGA: Nije "Expo 2027" vezan samo za Beograd! I ova saobraćajnica na kojoj se nalazimo je deo toga

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je istakao da je ovo veoma važna saobraćajnica za Srbiju.

VUČIĆ PORUČIO IZ BAČKOG BREGA: Nije "Expo 2027" vezan samo za Beograd! I ova saobraćajnica na kojoj se nalazimo je deo toga

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji brze saobraćajnice (Ib reda) granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Novi Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).

Vučić je tokom obilaska radova, govorio o značaju investicije vezane za brzu saobraćajnicu. 

Na samom gradilištu, Vučić je prvo postavio pitanje o udaljenosti Sombora od tog mesta, a zatim je izrazio svoje uverenje da će ova nova saobraćajnica približiti Sombor Novom Sadu i Mađarskoj. Ovo je važan korak ka povezivanju gradova i unapređenju regionalne povezanosti.

Iz Sombora smo imali jedno od najvećih iseljavanja stanovništva, ovo je jedna od stvari koja će ovaj grad da približi Novom Sadu i Mađarskoj. Velike stvari ulažemo u ovo - istakao je Vučić.

Pomenuo je i domaće kompanije koje sada imaju posla više nego ikada a čiji su putari nekada tavorili i preživljavali:

- Želeo sam danas da dođem ovde i da vam ovo pokažem, i to je deo Ekspa. Nije Ekspo samo vezan za Beograd. Mi ćemo sada morati da ulažemo i u održavanje puteva. Ovo će da donese život mladima u zapadno-bačkom okrugu - kaže predsednik.

- Ovo će doneti život za mlade ovog kraja - dodao je Vučić.

Podsetimo,ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je ranije da ta brza saobraćajnica nije važna samo za Srbiju i naše građane već i za Mađare i Rumune, budući da će biti priključena na mrežu mađarskih i rumunskih auto-puteva i saobraćajnica. Vesić je rekao da ćemo prekategorizacijom i proširenjem graničnog prelaza Bački Breg i završetkom auto-puta sa mađarske strane biti priključeni na auto-put Budimpešta - Pečuj kod Mohača.

BONUS VIDEO: 

 


 


 

 

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Jovana

26.12.2023 11:46

Морамо да имамо најбољу могућу инфраструктуру за наше грађане, и оне који долазе у Србију.

Minja

26.12.2023 11:47

Ponosni smo na to šta je Srbija postala i koliko se razvila u poslednjih 11 godina! Sada živimo u boljoj, lepšoj i snažnijoj zemlji.

Ana

26.12.2023 12:04

Vucic se svom snagom zalaze za boljitak Srbije.

Sanja

26.12.2023 12:06

Vazno je raditi na poboljsanju infrastrukture jer je to magnet za nove investicije.