VUČIĆ O NAPADIMA PONOŠA I ĐILASA NA VLADIKU SERGIJA: Vređaju ga jer brani narod Republike Srpske

Autor:

Vesti

24.12.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je istakao da vladika i on sam postaju meta napada jer brane narod Republike Srpske.

VUČIĆ O NAPADIMA PONOŠA I ĐILASA NA VLADIKU SERGIJA: Vređaju ga jer brani narod Republike Srpske

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je odgovorio na optužbe koje su upućene njemu i vladici Sergiju od strane članova opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja". Na pitanje o vređanju vladike i optužbama da "treba da ga pregleda neuropsihijatar", Vučić je istakao da se vladika napada jer brani narod iz Republike Srpske, a da su optužbe opozicije neosnovane.

Vučić je istakao da vladika i on sam postaju meta napada jer brane narod Republike Srpske, a optužbe koje dolaze od opozicije su neosnovane. On je naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj nepravedno kriv, a da opozicija pokušava da pronađe krivca kako bi ostvarila političke ciljeve.

Episkop Sergije je uputio poruku opoziciji u Srbiji da dobro razmisle zbog čega nemaju podršku prekodrinske braće, koju nepravedno okrivljuju za politički neuspeh. On je naglasio da se prekodrinski Srbi neće odreći Srbije, niti će sebe uskratiti za prava koja su izborili, te je istakao značaj jedinstva srpskog naroda.

Marinika Tepić, kao predstavnica opozicije, nastavlja sa uvredama na račun predsednika Aleksandra Vučića. Njene reči su izazvale reakciju, a Vučić je oštro odgovorio na optužbe.

Zdravko Ponoš iz opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" izneo je uvrede na račun vladike Sergija, na šta je reagovala javnost. Njegove reči su naišle na osudu, a Vučić je istakao da je napad na vladiku neosnovan.

Episkop Sergije naglašava značaj specijalnih odnosa sa Republikom Srpskom i ističe da se prekodrinski Srbi neće odreći Srbije, te da će nastaviti da brane svoja prava i identitet.

Episkop Sergije je istakao da je nepravedno okrivljivati prekodrinske Srbe za politički neuspeh, te je pozvao na jedinstvo srpskog naroda i zajedničku podršku.


Oštre reakcije na optužbe i uvrede koje su upućene od strane opozicije jasno pokazuju da su teme Republike Srpske, prekodrinskih Srba i političkih ambicija izazvale žestoku polemiku među političkim akterima u Srbiji. Ovakve situacije dodatno naglašavaju značaj dijaloga i poštovanja različitih stavova u javnom diskursu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ana

24.12.2023 16:04

Opozicija samo zna da napada i da manipulise narodom bez trunke stida!