ZAPADNJACI PIŠU: Novak NIJE najbolji!

Autor: P. Z.

Sport

26.12.2023

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinama već pokušavaju da ospore Đokovićeve uspehe.

ZAPADNJACI PIŠU: Novak NIJE najbolji!

Foto: Tanjug/AP

Italijanski list "Korijere delo sport" objavio je tekst posvećen mladom teniseru Janiku Sineru, poredeći ga sa dominantnim figurama svetskog tenisa poput Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Siner, poreklom iz Južnog Tirola, ostvario je značajne uspehe na teniskoj sceni, uključujući dva trijumfa nad Novakom Đokovićem, što je posebno impresivno s obzirom na to da je Nole najbolji teniser svih vremena.

Trijumfi nad Novakom Đokovićem

Siner je uspeo da dva puta pobedi Novaka Đokovića na velikoj sceni u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Prvo u finalu Završnog turnira u Torinu, a zatim u singl duelu polufinala Dejvis kupa u Malagi, gde je Italija na kraju trijumfovala.

Republika

Foto: Starsport

Janik Siner i Novak Đoković

Ovaj niz pobeda nad jednim od najdominantnijih tenisera današnjice svakako privlači pažnju javnosti i postavlja Sinera kao potencijalnu pretnju etabliranim zvezdama teniskog sveta.

Siner ispred Đokovića i Alkaraza

Suština teksta jeste isticanje podataka koji pokazuju da je 22-godišnji teniser ispred Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Naime, Siner je jedini teniser u 2023. godini koji je pobedio Đokovića i Alkaraza u najmanje tri navrata: dve već pomenute pobede protiv Novaka, kao i trijumf nad Karlosom Alkarazom u Majamiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

Pored toga, Siner se ističe i po broju pobeda protiv prvih pet na ATP listi, sa 10 trijumfa, dok je Novak Đoković na drugom mestu sa osam takvih uspeha. Ove statistike jasno pokazuju da je Siner u vrhunskoj formi i da je spreman da se takmiči sa najboljima.

Ambicije i budući izazovi

Siner je okončao godinu kao četvrti na svetu, osvojio titule u Pekingu i Beču, i sada teži ka osvajanju Australijan opena, koji počinje 14. januara.

Njegovi ambiciozni ciljevi i impresivni uspesi sigurno će ga staviti u centar pažnje tokom ovog turnira, kao i u budućim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading