"U NEMAČKOJ BI UBILI BOGA U NJIMA!" Predsednik Srbije o nasilnim protestima: Ne zaboravite da je Ranko Panić ubijen kada nam nisu dozvolili da prošetamo! (VIDEO)

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

26.12.2023

11:05 >> 11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi radovi na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine" počeli su polovinom decembra.

"U NEMAČKOJ BI UBILI BOGA U NJIMA!" Predsednik Srbije o nasilnim protestima: Ne zaboravite da je Ranko Panić ubijen kada nam nisu dozvolili da prošetamo! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice (Ib reda) granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Novi Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Vučić obišao radove u blizini Bačkog Brega. Prvi radovi na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine" počeli su polovinom decembra. Saobraćajnica "Osmeh Vojvodine" biće duga oko 186 kilometara i od Bačkog Brega do Vrbasa stizaće se oko 50 minuta, a od Vrbasa do Srpske Crnje za sat i deset minuta. Brza saobraćajnica je projektovana za brzinu od 100 kilometara na sat.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Na delu trase, od Sombora do Kikinde, planirana je izgradnja 46 mostova (preko kanala i prolaza za put), 34 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 35 propusta. Na trasi brze saobraćajnice planirana je izgradnja 12 petlji: Sombor, Kljajićevo, Sivac, Crvenka, Kula, Vrbas Zapad, Vrbas Sever, Vrbas Istok, Vrbas E75, Srbobran Sever, Turija i Kikinda Istok. Planirana je izgradnja i 13 površinskih kružnih raskrsnica.

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je ranije da ta brza saobraćajnica nije važna samo za Srbiju i naše građane već i za Mađare i Rumune, budući da će biti priključena na mrežu mađarskih i rumunskih auto-puteva i saobraćajnica. Vesić je rekao da ćemo prekategorizacijom i proširenjem graničnog prelaza Bački Breg i završetkom auto-puta sa mađarske strane biti priključeni na auto-put Budimpešta - Pečuj kod Mohača.

Vučić o propagandi Šolakovih medija!

- Oni ne podnose ljude koji drugačije misle. Tri sata su oni uništavali i tukli policiju. Onda kažu da su to ubačeni elementi - kaže predsednik.

Jel ste se zapitali otkud policija u Skupštini grada?

- Otkud policija u Skupštini grada, zato što su znali da će nasiljem pokušati da je zauzmu... Sve su to znale naše službe, a neki ćute - rekao je Vučić koji je nekoliko puta istakao da je tako ponosan na naše policajce koji su to sve to tako uzdržano uradili.

- Svi mogu da protestuju dok ne dođe do nasilja! Ponosan sam što je naša policija uzdražana. Tri sata ćutali, trpeli udarce. Sve pokazuje koliko smo drugačiji. Pustimo ih da šutiraju loptu u Kneza Miloša, da bismo pokazali da je demokratija važna - kazao je predsednik Srbije.

- Tu sad ima nekoliko važni stvari. Kada se dogodilo to u Kapitol Hilu i dan danas odgovaraju za to, samo kod nas mogu da rade šta hoće i ne odgovaraju za to. Ponosan sam na činjenicu da je policija bila uzdržana. To su ogromne demoratske promene u odnosu na ono sa čime smo se suočavali u njihovom periodu, kada je "batina iz raja izašla".

- Šider i Šenah pokrali svoje izbore u svojoj stranci i doveli ih ovde. Kaže pokazali im Đilas i Šolak. Ako prođe, prođe.. Izmislim nešto. Znaju svi oni da je sve bilo pošteno. Oni traže to da bi mogli da izvrše protisak na jednu suverenu zemlju.

Predsednik o nasilnim protestima!

- Svi imaju pravo da protestuju dok ne dođe do nasilja. Nažalost znao sam da će do toga doći jer kad nemate argumente da se služite nasiljem. Ponosan sam na našu policiju koja je tri sat trpela nasilje. Pokazali smo da je demokratija važna - rekao je predsednik o protestu.

- Pitam šefa OEBSA i šefa delegacije ODIR u Beogradu, pitamo ih zašto ste to sakrili u javnosti. Što to krijete od međunarodne javnosti. Sve je bilo pripremljeno mnogo ranije. Šta mislite otkud policija u Skupštini grada? Zato što su znali da će nasiljem pokušati da je zauzmu. Sve su to znale naše služe. Zato ja javno pitam i čekam da mi kažu da nisu znali. Zaista sam ponosan na naše policajce. Ne zaboravite da je Ranko Panić ubijen kada nam nisi dozvolili da prošetamo. U Nemačkoj boga bi bili u njima. Ne zanimaju me izjave političara, samo da se proces okonča. Ja sam se sinoć provozao Beogradom, divno izgleda, Beograd se razvija. To je ono što me zanima. - dodaje.

Foto: Printscreen

Predsednik stigao, pozdravio radnike na kineskom!

- Dobar dan, ljudi! Nihao, pozdravio je predsednik Vučić putare koji rade na izgradnji "smajlija", brze saobraćajnice koja će mnogo toga promeniti u putovanju kroz Vojvodinu. Prvo je upitao koliko je daleko Sombor odatle, na ta su mu rekli 22 kilometra, pa je upitao gde im je tabla sa planiranim radovima pa je upitao još nekoliko pitanja u vezi sa izgradnjom ove brze saobraćajnice.

- Iz Sombora smo imali jedno od najvećih iseljavanja stanovništva, ovo je jedna od stvari koja će ovaj grad da približi Novom Sadu i Mađarskoj. Velike stvari ulažemo u ovo - istakao je Vučić.

"Samo jedan rat kad bi prestao od ovih velikih..."

- Jedan rat kad bi prestao od ovih velikih, posebno ukrajinski, takvom brzinom bismo napredovali... - rekao je Vučić dodavši da što pre treba da dostignemo cifru od 1.000 evra prosečne plate pa podsetio na obećanje od 1.400 evra prosečne plate do kraja mandata. Kazao je i da posebno treba da se ulaže u Vojvodinu i istočnu Srbiju jer je odatle mnogo ljudi otišlo. Dodao je i da niže od Leskovca nemamo nijednu od velikih kompanija.

Predsednik je kazao i da treba da gradimo svoje putarske kompanije koje mogu same da grade puteve po Srbiji po najvišim standardima.

- Danas nemate zavarivača bez 120.000 dinara... Doktor nauka može da ima manje plate, ali zavarivača nema, zato je važno to dualno obrazovanje... Nemamo zavarivača, bravara, kovača, znate koliko se muči samo naša vojna industrija.. - kaže predsednik.

Pomenuo je i domaće kompanije koje sada imaju posla više nego ikada a čiji su putari nekada tavorili i preživljavali...

- Ovo će doneti život za mlade ovog kraja - dodao je Vučić.

Foto: Printscreen

 

- Želeo sam danas da dođem ovde i da vam ovo pokažem, i to je deo Ekspa. Nije Ekspo samo vezan za Beograd. Mi ćemo sada morati da ulažemo i u održavanje puteva. Ovo će da donese život mladima u zapadno-bačkom okrugu. U srednjem Banatu sramota me je da pogledam, moraćemo mnogo toga da radimo. Za Vojvodinu smo mislili da je najrazvijeniji deo Srbije, ispostavilo se da u centralnoj Srbiji imamo razvijenije delove - kaže predsednik.

- Moja majka je iz Bečeja, dobro poznajem geografiju tog područja - dodao je Vučić.

- Posebno u Banat moramo da uložimo mnogo, mnogo više, delove severno-bačkog okruga. Ovo su stvari koje moramo da napravimo mnogo bolje. Da što pre dođemo do cifre od 1.000 evra za prosečnu platu. Jedan rat kada bi prestao, bilo bi lakše - kaže predsednik.

Govorio je i o gasnoj interkonekciji Mokrin-Beograd.

- Neće industrija tamo gde nema gasa. Kada nemate gasovod, nemate industriju. indistrija je ono što je važno, tehnologija, veštačka inteligencija - ističe Vučić.

- Moramo da gradimo građevinske komapnije u našoj zemlji. Da ne pričamo o tome da nemamo radnika. Traže na tržištu. Zato nam je dualno obrazovanje važno. Nemamo bravara, vodoinstaltera, zavarivača - kaže predsednik.

- Dve milijarde je izdvojeno za 2.400 kilometara puteva, potpuna rekonstrukcija o obnova. Da uradimo, da obnovimo. Potrebno je 10.000 kilometara puteva da uradimo i rekonstruišemo da bismo mogli da se pohvalimo. Moraćemo svaki novoizgrađeni put da održavamo. Ovo saobraćajnica košta dve milijarde - kazeo je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (29)

Loading
Maja

26.12.2023 11:09

Ma sve dok radi i gradi ne može mu niko ništa, Vučića će štititi narod jer brine o njemu

Ana

26.12.2023 11:21

Mostovi nas povezuju kao i putevi. Bitno je da se radi i gradi i razvija.

Ljilja

26.12.2023 11:22

Dok je Vučića Srbija će se graditi i mi građani ćemo ga uvek podržavati.

Dr.

26.12.2023 11:26

Bravo posao se nastavlja, mora neko i da radi. Ima još puno posla, samo napred . Srbija ne sme da stane.