PREDSEDNIK VUČIĆ U OBILASKU RADOVA! Nova brza saobraćajnica donosi velike promene u Vojvodini!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

26.12.2023

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi radove nove brze saobraćajnice.

PREDSEDNIK VUČIĆ U OBILASKU RADOVA! Nova brza saobraćajnica donosi velike promene u Vojvodini!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će danas radove na izgradnji brze saobraćajnice (Ib reda) granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Novi Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).

Vučić će obići radove u blizini Bačkog Brega, u 11 časova, najavljeno je iz Predsedništva.

Prvi radovi na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine" počeli su polovinom decembra.

Saobraćajnica "Osmeh Vojvodine" biće duga oko 186 kilometara i od Bačkog Brega do Vrbasa stizaće se oko 50 minuta, a od Vrbasa do Srpske Crnje za sat i deset minuta. Brza saobraćajnica je projektovana za brzinu od 100 kilometara na sat.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Na delu trase, od Sombora do Kikinde, planirana je izgradnja 46 mostova (preko kanala i prolaza za put), 34 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 35 propusta.Na trasi brze saobraćajnice planirana je izgradnja 12 petlji: Sombor, Kljajićevo, Sivac, Crvenka, Kula, Vrbas Zapad, Vrbas Sever, Vrbas Istok, Vrbas E75, Srbobran Sever, Turija i Kikinda Istok. Planirana je izgradnja i 13 površinskih kružnih raskrsnica.

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je ranije da ta brza saobraćajnica nije važna samo za Srbiju i naše građane već i za Mađare i Rumune, budući da će biti priključena na mrežu mađarskih i rumunskih auto-puteva i saobraćajnica.

Vesić je rekao da ćemo prekategorizacijom i proširenjem graničnog prelaza Bački Breg i završetkom auto-puta sa mađarske strane biti priključeni na auto-put Budimpešta - Pečuj kod Mohača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (49)

Loading
Tanja

26.12.2023 07:14

Lepo je što se punom parom nastavlja izgradnja naše lepe zemlje. Posle ubedlljive pobede sns-a sada nemamo šta da brinemo.

Vera

26.12.2023 07:24

Ova saobraćajnica će potpuno promeniti izgled i život Vojvodine.

Stevan

26.12.2023 07:42

Putevi i pruge su ono sto je trajno i sto ostaje, jednog dana kada ne bude Vucica bicemo zahvalni za sve sto je uradio za nasu zemlju

Stevan

26.12.2023 07:45

Dokle god je predsednik Vucic na vlasti za Srbiju nema zime nastavice da se razvija kako ekonomski tako i infrastrukturno