RUSIJA SE OGLASILA NAKON HAOSA U BEOGRADU: Zapad pokušava da sruši Srbiju 'majdanskim tehnikama'! Šta se krije iza nereda?

Autor:

Vesti

25.12.2023

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija optužuje Zapad za pokušaj destabilizacije situacije u Srbiji

RUSIJA SE OGLASILA NAKON HAOSA U BEOGRADU: Zapad pokušava da sruši Srbiju 'majdanskim tehnikama'! Šta se krije iza nereda?

Foto: ST/Nemanja Pančić, Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je putem portala "Izvestija" iznelo tvrdnje da Zapad pokušava da destabilizuje situaciju u Srbiji. Predstavnica tog ministarstva, Marija Zaharova, istakla je da su očigledni pokušaji kolektivnog Zapada da se tehnikama „majdana“ destabilizuje situacija u zemlji.

Izjava je preneta i na portalu Sputnjik. Zaharova je naglasila da je striktno poštovanje Ustava zemlje i poštovanje izbora srpskog naroda, koji je glasao za nacionalne interese svoje zemlje, jedina moguća reakcija u ovoj situaciji.

- Očigledni su pokušaji kolektivnog Zapada da se tehnikama „majdana“ destabilizuje situaciju u zemlji - rekla je ona, prenisi Sputnjik.



**Premijerka Srbije zahvalila se ruskim službama bezbednosti**



Ana Brnabić, premijerka Srbije, izrazila je zahvalnost ruskim službama bezbednosti za informacije koje su podelili sa Srbijom u vezi sa sinoćnjim događajima. Ona je istakla da je Srbija te informacije podelila sa svima ostalima. Ova reakcija premijerke Srbije ukazuje na značaj saradnje između Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti i razmeni informacija.



**Neredi u Beogradu i optužbe za uplitanje Zapada**



Neredi koji su se dogodili protekle noći u Beogradu i optužbe ruskih zvaničnika za uplitanje Zapada, otvaraju pitanje političke i društvene stabilnosti u Srbiji. Ove tvrdnje predstavljaju dodatni izazov za vlasti u Srbiji, dok istovremeno ukazuju na kompleksnu geopolitičku dinamiku koja utiče na region.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (15)

Loading
Keti

25.12.2023 12:53

Iza nereda se kriju strani placenici, koji su zavidni na uspešnu Srbiju.

Pavle

25.12.2023 15:03

Ovoje već viđeno i u Srbiji, Ukrajini i u još nekim zemljama. Isti scenario. Ovoga puta... neće proći.

Paqito

25.12.2023 15:06

Mora se biti oprezankad su ovakvi nemiri u pitanju i biti dva koraka ispred organizatora ovih nemira. Ovakve situacije su već vidjene u svetu, pa i kod nas 2000.god.

Paja

25.12.2023 15:07

Sva sreća da naše službe sarađuju sa ruskim službama bezbednosti pa je naša policija mogla da predvidi neke korake.