"ŠTA JE DRUGO CILJ, AKO NIJE MAJDAN?" Vučić komentarisao izjave Branimira Nestorovića i Marije Zaharove

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je poručio opoziciji da se spremi za izbore, naglašavajući da je Srbija demokratska zemlja i da će tako uvek i ostati.

"ŠTA JE DRUGO CILJ, AKO NIJE MAJDAN?" Vučić komentarisao izjave Branimira Nestorovića i Marije Zaharove

Foto: ST/N. Pančić;Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne zna šta je drugo cilj, ako nije Majdan, komentarišući izjave Branimira Nestorovića i Marije Zaharove. On je poručio opoziciji da se spremi za izbore, naglašavajući da je Srbija demokratska zemlja i da će tako uvek i ostati.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, iznela je stav da Zapad ima veliku želju da sprovede "Majdan" u Srbiji i na Balkanu. Ona je istakla da se poslednjih godina sprovode "Majdan" scenariji u cilju nametanja volje Zapada, te da su navodni mitinzi zapravo pokušaji ostvarivanja ciljeva koji nisu u skladu sa demokratskim procesima. Zaharova je istakla da je narod Srbije taj koji će sve rešiti sam, naglašavajući važnost zaštite suvereniteta i nacionalnih interesa.


Portparolka je takođe podsetila da su predstavnici Rusije učestvovali kao posmatrači na izborima u Srbiji 17. decembra, te da su konstatovali da su birači izrazili svoju volju u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima.

Ove izjave dolaze u kontekstu političke situacije u Srbiji nakon izbora, gde se spominje mogućnost izbijanja protesta i nezadovoljstva opozicije. Vučićeva reakcija na ove tvrdnje jasno ukazuje na oprez i odlučnost da se suprotstavi eventualnim nemirima i destabilizaciji zemlje. S druge strane, ruska podrška i naglašavanje važnosti suvereniteta predstavljaju značajan faktor u geopolitičkom kontekstu Balkana i odnosa sa Zapadom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

24.12.2023 13:51

Neke zemlje su se nadale pobedi opozicije na izborima, pa kada se to nije desilo, žele nasilno da ih dovedu na vlast, a to nije volja naroda.