"ZVAO SAM GA DVA PUTA": Jovanović priznao da je uputio poziv Nestoroviću

Autor:

Vesti

24.12.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvao ga je dan posle izbora i za dan posle.

"ZVAO SAM GA DVA PUTA": Jovanović priznao da je uputio poziv Nestoroviću

Foto: ATA Images

Lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović otkrio je da je dva puta zvao Branimira Nestorovića, nosioca liste "Mi - glas naroda" jer je hteo da, kako kaže, vidi kako razmišlja o formiranju vlasti u Beogradu. Sa druge strane, kako navodi, odgovora nije bilo, a Nestorović je sada potvrdio da ga neće ni biti.

Posle lokalnih izbora u Beogradu SNS sa SPS imaju 54 mandata, možda i 55 posle ponavljanja izbora na nekoliko izbornih mesta, što je 1 do 2 manje nego što je potrebno da formiraju vlast. S druge strane, “Srbija protiv nasilja” je na 43 mandata, a lista “NADA za Beograd” 7, što nije dovoljno za formiranje vlasti.

Branimir Nestorović će sa listom "Mi - glas naroda", prema dosadašnjim rezultatima, imati šest poslanika u Beogradu i bez njega vlast teško može da bude formirana - osim u slučajevima preletanja.

Jovanović ga zvao dva puta

Miloš Jovanović je za "Blic" otkrio ga je dva puta zvao sa namerom da zajedno sa prozapadnom opozicijom formiraju novu većinu u Beogradu.

- Zvao sam ga na dva broja. Jedan sam, očigledno stari, već imao a drugi broj sam naknadno dobio. Zvao sam ga dva puta, dan posle izbora i dan posle. On se nije javio. Hteo sam da vidim kakva su mu razmišljanja za Beograd, da li je i na kakvu saradnju spreman. Namera mi je bila da se sedne sa listom koja je osvojila primetan broj glasova i da se pokuša da se formira vlast koja nije sadašnja vlast - rekao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading