PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Evo za kada se očekuje završetak FORMIRANJA VLADE

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić najavio i nove parlamentarne izbore za 2027. godinu.

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: Evo za kada se očekuje završetak FORMIRANJA VLADE

Foto: N. Pančić

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić je tokom obraćanja javnosti pomenuo do kada će se završiti formiranje Vlade.

- Gledaćemo do kraja februara da završimo formiranje Vlade - kazao je on.

Takođe, predsednik je nove parlamentarne izbore je najavio za 2027. godinu.

Vučić je, tokom obraćanja naciji, govorio o izborima, kao i opoziciji koja nakon održavanja istih, nastavlja da propagira nasilje i politiku bez ideja. 

Kako je predsednik naveo, prvi put u istoriji Srbije, desilo se da izbori proteknu bez fizičkih obračuna. 


- Izbori su protekli mirno, bili su najmirniji u novijoj istoriji Srbije. Veoma sam ponosan na tu činjenicu. Bila su dva manja incidenta - tokom kampanje nije bio nijedan incident. Postojao je manji fizički incident gde je jedan od direktora iz javnog sektora napao damu koja je radila kampanju od vrata do vrata i jedan lažni incident u Pirotu - kazao je Vučić. 

- Sećam se što je RIK uputio MUP-u zahtev. U RIK je doneto 500 pozvia za glasanje za koje se tvrdilo da su fantomski birači. RIK je juče uputio zahtev MUP da provere sve to što je dostavljeno, svakog čoveka poimence. Tamo je bilo 496 poziva, iako su oni nebitna stvar i ne znače ništa. MUP je pregledao sve pozive, od 496 poziva svi su postojeći ljudi, koji su upisani u birački spisak. Od tih 496, 487 je mnogo ranije bilo upisano na istom biračkom mestu, najmanje četiri godine ranije. Svega devetoro je upisano 2022. godine, ali šestoro od njih su menjali prebivalište unutar Beorgada - kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Sara

24.12.2023 12:24

Svaka cast, da se ne odugovlaci i gubi vreme bezveze.

Maja

24.12.2023 12:26

Veliko poštovanje predsedniku Vučiću na efikasnosti u formiranju nove Vlade. Očekujemo prosperitet i stabilnost u narednom periodu.

Mila

24.12.2023 12:27

Predsednik Vučić pokazuje liderstvo i transparentnost u procesu formiranja Vlade. Čestitke na mirnim izborima i najavi novih parlamentarnih izbora za 2027. godinu.

Sanja

24.12.2023 12:28

Bravo za predsednika Vučića na uspešnim izborima i najavi novih parlamentarnih izbora za 2027. godinu. Srbija ide ka demokratiji bez nasilja.