"U PLANU JE GRADNJA JOŠ JEDNOG GASOVODA" Vučić -Termoelektrana Kostolac će obezbediti dodatnu stabilnost u elektro snabdevanju

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je istakao da će Srbija imati dodatnu stabilnost u elektro snabdevanju.

"U PLANU JE GRADNJA JOŠ JEDNOG GASOVODA" Vučić -Termoelektrana Kostolac će obezbediti dodatnu stabilnost u elektro snabdevanju

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se tokom obraćanja javnosti, osvrnuo i na Kostolačku termoelektranu, navodeći da će ona obezbediti dodatnu stabilnost u elektro snabdevanju. 

- Završili smo 99,91 odsto radova na kostolačkoj termoelektrani. Naši protivpožarci su dovoljno mudri da ne dozvoljavaju da se pređe preko svega, već kineska kompanija mora da pispuni sve uslove. Očekujem da to bude najkasnije početkom aprila. Imaćemo mnogo veću snagu za instalisanje električne energije. To je prvi veliki energetski objekat u poslednjih 40 godina. Planiramo da radimo gasovod Mokrin - Beograd. Tu dolazi rumunska interkonekcija i moraćemo da proširujemo kapacitete našeg gasa, jer ga mnogo trošimo. - rekao je Vučić. 

- U skladištima imamo ukupno 612 miliona kubnih metara gasa - rekao je Vučić. 

Tokom obraćanja, predsednik je najavio povećanje plata i penzija, kao i još veća ulaganja u zdravstvo. 

POVEĆANJE PLATA I PENZIJA

- Od 1. januara 10% se uvećavaju plate u javnom sektoru. Niko u Srbiji ne sme da primi manje od 47.000 dinara platu, što je u odnosu na 15.000 koliko je bilo pre 10 godina značajno veće. Za penzionere ide uvećanje od 14, 8 posto - rekao je.

- Nemamo nikakvih problema sa javnim finansijama i želim da položim račune pred građane za prethodna tri meseca. Od rebalansa u septembru imamo 300 miliona evra veće prihode. Rebalansom smo povećali prihode. Posebno sam ponosan na činjenicu da poslednji rezultati pokazuju da će nam stopa deficita biti 2,3-2,4 odsto - naveo je Vučić. 

- Mi mislimo da sledeće godine posvetimo pažnju naročito dvema oblastimo, ta su obrazovanje i zdravstvo. Uložićemo mnogo više novca nego ikada do sada, posebno u školstvo i nauku. Verovatno ćemo mnogo toga da menjamo. Radićemo i na ulaganju u dualno obrazovanje - rekao je i najavio da će i prosvetnim randicima biti povećane plate.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Mitarpavlovic

24.12.2023 11:40

Kostolačka termoelektrana će obezbediti dodatnu stabilnost struje.

Anja

24.12.2023 11:43

Gradnja još jednog gasovoda znači da je politika naše zemlje jako ozbiljna.

Nešo N

24.12.2023 11:48

Ovaj gasovod će omogućiti da građani imaju sigurno snadbevanje gasom.

Mikica

24.12.2023 11:56

Itekako korisno ce biti ovo za drzavu