"MORAMO VIŠE DA OBRATIMO PAŽNJU NA LJUDE" Vučić: U zdravstvo u koje smo mnogo ulagali, moraćemo još da ulažemo i dovodimo novi stručni kadar

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je govorio o planovima za narednu godinu, istakavši da će u zdravstveni sistem Srbije još više da se ulaže.

"MORAMO VIŠE DA OBRATIMO PAŽNJU NA LJUDE" Vučić: U zdravstvo u koje smo mnogo ulagali, moraćemo još da ulažemo i dovodimo novi stručni kadar

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da država planira da još više ulaže u zdravstvo i dovodi novi poslovni kadar. 

Kako je naveo, više pažnje mora da se usmeri na ljude. 

 - U zdravstvo u koje smo mnogo ulagali, moraćemo još da ulažemo i dovodimo nove ljude. Posebno oni koji su radili tokom kovida, primićemo ih  u stalni randi odnos. Moraćmo malo više da obratimo pažnju na ljude. Počinjemo i sa izgradnjom kampusa na Torlaku, to je 7 fakulteta. To će biti strašna prednost Srbije. Moraćmo da radimo i na izgradnji naučno tehnoloških parkova - istakao je Vučić. 

Podsetimo, predsednik je najavio i povećanje plata i penzija. 

- Od 1. januara 10% se uvećavaju plate u javnom sektoru. Niko u Srbiji ne sme da primi manje od 47.000 dinara platu, što je u odnosu na 15.000 koliko je bilo pre 10 godina značajno veće. Za penzionere ide uvećanje od 14, 8 posto - rekao je.

- Nemamo nikakvih problema sa javnim finansijama i želim da položim račune pred građane za prethodna tri meseca. Od rebalansa u septembru imamo 300 miliona evra veće prihode. Rebalansom smo povećali prihode. Posebno sam ponosan na činjenicu da poslednji rezultati pokazuju da će nam stopa deficita biti 2,3-2,4 odsto.

- Mi mislimo da sledeće godine posvetimo pažnju naročito dvema oblastimo, ta su obrazovanje i zdravstvo. Uložićemo mnogo više novca nego ikada do sada, posebno u školstvo i nauku. Verovatno ćemo mnogo toga da menjamo. Radićemo i na ulaganju u dualno obrazovanje - rekao je i najavio da će i prosvetnim randicima biti povećane plate.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Vera

24.12.2023 11:31

U zdravstvo naša vlast je mnogo uložila tako se ponaša odgovorna vlast koja brine o svom narodu.

Anja

24.12.2023 11:33

Ulaganje u zdravstvo je važno i mora da se dešava neprestano bez izuzetka.

Anja

24.12.2023 11:33

Ulaganje u zdravstvo je važno i mora da se dešava neprestano bez izuzetka.

Mitarpavlovic

24.12.2023 11:38

Ulaganje u zdravstvo jeste ulaganje u bolju zdravstvenu negu građana.