PROF. NESTOROVIĆ: Nećemo podržati listu "Srbija protiv nasilja" Priča o "uvezenim glasovima" iz Republike Srpske je krajnje uvredljiva

Autor:

Vesti

23.12.2023

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prof. dr Branimir Nestorović govorio je danas o političkim temama nakon izbora u Srbiji.

PROF. NESTOROVIĆ: Nećemo podržati listu "Srbija protiv nasilja" Priča o "uvezenim glasovima" iz Republike Srpske je krajnje uvredljiva

Foto: ATA Images

U gostovanju u jutarnjem programu na TV Prvoj, prof. dr Branimir Nestorović izneo je svoje mišljenje o aktuelnim političkim temama koje su obeležile period nakon nedavnih izbora u Srbiji.

Uvezeni glasovi iz Republike Srpske - "krajnje uvredljivo"

Jedna od tema o kojoj je govorio jeste insistiranje opozicije na "uvezenim glasovima" iz Republike Srpske. Prof. dr Nestorović je izrazio svoje ogorčenje ovom temom, nazivajući to "krajnje uvredljivim". Istakao je da ljudi koji imaju prebivališta i dvojno državljanstvo treba da imaju pravo da glasaju, te da je insistiranje na suprotnom samo širenje mržnje među Srbima.

- Mi smo opozicija vlasti, oni su opozicija Srbiji - kaže on.

Koalicije i podrška drugim izbornim kandidatima

Komentarišući pitanje o eventualnoj koaliciji sa drugim izbornim kandidatima, prof. dr Nestorović je istakao da njegov pokret nije imao nikakve ponude za koaliciju, te da su unutar pokreta odlučili da ne ulaze u koalicije. Takođe, naglasio je da jedino koga sigurno neće podržati jeste lista "Srbija protiv nasilja.

Krađa glasova i uloga kontrolora

Nestorović je takođe govorio o nedostatku dokaza o krađi glasova, ističući da njegova stranka nije uspela da pronađe konkretnu evidenciju o nepravilnostima. Navodeći da su imali oko 2000 kontrolora u Beogradu, dodao je da su rezultati koje su dobili dosta slični zvaničnim rezultatima.

U zaključku, gostovanje prof. dr Branimira Nestorovića u emisiji Jutro na TV Prvoj pružilo je uvid u aktuelne političke teme i stavove koje zastupa, ističući važnost demokratskih procesa i tolerancije među političkim akterima. 

- Meni su bili neki eksperti za obojene revolucije i rekli su mi da to tako počinje. Obavezno sa mladima, jer mladi simbolizuju budućnost - kaže Nestorović.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Marina

23.12.2023 12:26

Opozicija je spremna na sve kako bi došlo do nereda u Srbiji.

Marina

23.12.2023 12:28

Niko od građana ne podržava listu Srbija protiv nasilja i nikada im neće dati svoju podršku.

Marija

23.12.2023 12:29

Znala sam da Nestorovic ne podrzava nikoga, zato je i osnovao svoj pokret.

Marina

23.12.2023 12:30

Nestorović nije za nasilje. Ukoliko opozicija krene sa ludovanjem i nasiljem u glavnom gradu on će se pridružiti SNS-u.