'MORAMO NASTAVITI ISTIM, VLASTITIM PUTEM' Dr Nestorović: Sigurno nećemo praviti koalicije jer bismo time razočarali naše birače

Autor: D.B.

Vesti

22.12.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestorović naglašava da bi njihova lista "Mi, glas iz naroda" izgubila podršku građana kada bi ušla u koaliciju sa nekom strankom.

'MORAMO NASTAVITI ISTIM, VLASTITIM PUTEM'  Dr Nestorović: Sigurno nećemo praviti koalicije jer bismo time razočarali naše birače

Foto: ATA Images

Prof. dr Branimir Nestorović je, nakon uspeha na izborima, danas za televiziju K1 govorio o udruživanju sa drugim strankama, istakavši da je osnovna ideja pokreta bila da neće biti klacija ni sa jednom drugom strankom. 

- Osnovna ideja našeg pokreta bila je da nećemo praviti koalicije s bilo kim, već smo se formirali kao pokret kako bismo krenuli vlastitim putem. Juče smo održali sastanak užeg rukovodstva na kojem nas je bilo jedanaestoro. Siniša je trenutno u Londonu, dolazi tek sledeće nedelje, ali smo bili u kontaktu i podržao je sve što smo izjavili. Sigurno nećemo praviti koalicije jer bismo time razočarali naše birače. Mi smo deklarativno "glas iz naroda" i imamo svoje kanale komunikacije s našim ljudima. Pitali smo ih za koga bismo trebali biti. Preko devedeset posto njih je reklo da ne smemo praviti koalicije. Bilo bi besmisleno, radi nekih ličnih ambicija, izneveriti te ljude jer bi to bilo jednokratno i značilo bi da smo se prodali - objašnjava Nestorović.


- Biće pokušaja vrbovanja, to je uvek prisutno. Trenutno nemamo razloga podržati bilo koga jer nemamo dovoljno informacija. Situacija oko izbora se komplikuje i postaje geopolitička. Ako Von der Leyen nije čestitala izbore, Rusi su to učinili prvog dana, dok su Amerikanci prvo čestitali, a zatim rekli da treba sve istražiti. To je geopolitika. Nemamo sve informacije za donošenje odluka i ne želimo napraviti pogrešan izbor jer bi nas to uništilo. Govorim o državi i gradu - dodaje Nestorović i ističe da su naišli na otpor svojih birača kada su najavili podršku gradskoj vlasti kroz određene projekte:

- Naši birači to nisu odobrili. Jednostavno smo od početka naglasili da nećemo praviti koalicije, i ljudi su to prihvatili. Sada moramo nastaviti istim putem i slušati ljude koji su glasali za nas. Čak devedeset i četiri posto njih je reklo ne. Ne znam hoće li biti novih izbora u Beogradu, ali nije dobro da mali odlučuju o sudbini velikog grada. Ne želimo odlučivati ko će biti vlast u Beogradu s samo 6 odbornika. Juče smo jasno izjavili da to nećemo raditi - zaključio je on. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading