NENAD KRSTIĆ EKSKLUZIVNO: Teo igra KO MLADIĆ! Nikada ga nisam video DA SE OVAKO BORI! Večiti MOGU u TOP8!

Autor:

Sport

22.12.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije Srbije oduševljen je partijama svog nekadašnjeg saigrača.

NENAD KRSTIĆ EKSKLUZIVNO: Teo igra KO MLADIĆ! Nikada ga nisam video DA SE OVAKO BORI! Večiti MOGU u TOP8!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Makabi u hali "Aleksandar Nikolić" rezultatom 98:92 u okviru 16. kola Evrolige.

Apsolutni heroj velike pobede crveno-belih, prve na evroligaškim gostovanjima ove sezone, bio je Miloš Teodosić.

Plejmejker tima sa Malog Kalemegdana postigao je 27 poena uz 14 asistencija(lični rekord u EL), a želja i borba koju je prikazao naterala je sve ljubitelje košarke da se zapitaju da li je "popio eliksir mladosti".

Bivši kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i Milošev saigrač u nacionalnom timu i reprezentaciji Nenad Krstić oduševljen je partijama koje "košarkaški mađioničar" pruža od starta sezone.

Republika

Foto: Starsport

Nenad Krstić

 

- Od Miloša me ništa ne iznenađuje, on je fantastičan košarkaš. Prijala mu je promena kluba i potpisivanje za Zvezdu Meridianbet. Želja i emocija koje pokazuje na terenu su neverovatne. Ne sećam se da sam ga video ovako motivisanog poslednjih godina, a to sam mu i lično rekao. Baca se za loptu, daje sve od sebe, mnogo mu prija da igra za klub koji je oduvek želeo. Podseća me na igre iz reprezentacije i CSKA iz rane faze karijere - počeo je razgovor za naš portal Republika.rs Nenad Krstić.

Nastavio je Krstić da analizira Teodosićevu igru.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Teodosić

 

- Ono što je posebno fascinantno je kako u poznim godinama igra odbranu. Koristi telo na najbolji mogući način, postavlja se ispred igrača, baca se za loptu. Miloš je oduvek igrao pametno, a sada je to podigao na još viši nivo. Trebalo mu je malo vremena da uđe u ritam, a to je uvek tako kada ste "stariji" igrač, ali je sve leglo na svoje mesto - kaže Krstić.

SFEROPULOS ČUVA TEA

Republika

Foto: star sport

Miloš Teodosić i Janis Sferopulos

 

Teodosić vodi igru Crvene zvezde Meridianbet, ali je briga svih delija koliko može da izdrži ovakav tempo jer ima 36 godina. Nenad Krstić smatra da je ključ u Janisu Sferopulosu, za koga kaže da je vrunski trener.

- Zvezda Meridianbet ima odličnog trenera koji zna kako da sačuva starije igrače. Imali smo primer Spanulisa iz kog je izvlačio maksimum dok su zajedno radili u Olimpijakosu. Umeće Sferopulos da odmori Miloša, da li na nekim utakmicama AdmiralBet ABA lige ili propuštanjem treninga, to je već na njemu - kaže bivši kapiten reprezentacije Srbije.

Ipak smatra da je za ozbiljan rezultat Teodosiću potrebna pomoć na poziciji organizatora igre.

- Šabaz Nejpir je napustio Crvenu zvezdu Meridianbet, a on je projektovan za prvog plejmejkera. Sigurno je da crveno-beli traže zamenu za njega. Teodosić je doveden da bude podrška i pomoć sa klupe svojim iskustvom i znanjem, a ispostavilo se da je startni plej. Moraće i Nedović da uskoči, jer i on kao kombo bek može ozbiljno da pomogne u organizaciji napada, a kroz karijeru je pokazao da može to da igra - rekao je Krstić.

ZVEZDA MERIDIANBET i PARTIZAN MOGU U PLEJ-OF

Republika

Foto: Starsport

Detalji sa ovogodišnjeg večitog derbija

 

Večiti rivali su na početku sezone najavili visoke ambicije, a još uvek je sasvim izvesno da i jedan i drugi tim mogu u TOP 8 fazu.

- Teško je praviti ozbiljnije prognoze jer je tek decembar, ali mislim da i crveno i crno beli mogu do TOP8 faze. Što se Partizana tiče, deluju odlično. Željko je sve posložio, a povratkom Pantera poklopila se serija dobrih rezultata. Poraz u Madridu bio je dobar po njih da se malo "prizemlje" i sigurno ne boli mnogo. Očekuju ih dve mnogo bitne utakmice, a verujem da će motivacija igrača biti na maksimalnom nivou kao i do sada.

Što se Zvezde Meridianbet tiče, partija protiv Makabija mogla bi da znači i početak niza pobeda koji bi ih uključio u borbu za vrh. Sve ekipe su u igri za plej-of, sem Albe i Asvela kojima ne dajem šanse. Nama ostaje da uživamo u odličnoj košarci i da navijamo za naše klubove - zaključio je Nenad Krstić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading