PONOVO IDEMO NA GRADSKE IZBORE? Vučić pomenuo i Nestorovića: Stvar je očigledna

Autor:

Vesti

21.12.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić obilazio je završne radove na vijaduktu u Vrbasu, ali je odgovarao i na pitanja novinara, te se dotakao izbora u Beogradu.

PONOVO IDEMO NA GRADSKE IZBORE? Vučić pomenuo i Nestorovića: Stvar je očigledna

Foto: ST/N. Pančić;Tanjug/AP

Izbori u Beogradu će se najverovatnije ponoviti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer je Branimir Nestorović rekao da neće podržati nijednu listu.

- Do nove godine će to biti završeno, a onda ćemo pred pravoslavni Božić uputiti celom svetu to, da vide kako izgleda mešanje u izbore. Ali to nema nikakve veze sa tim, naši izbori biće okončani kako to zakon nalaže. Ukoliko Nestorovićeva lista ostaje pri tome da neće da podrži nikoga, onda ćemo ponovo ići na gradske izbore - rekao je on i dodao da je stvar očigledna, jer je dr Nestorović sioć izjavio da ne želi ni sa kim u koaliciju.

Isto je Nestorović potvrdio juče i našem portalu, ali je ostavio mogućnost i koalicije sa SNS-om.

Sasvim je jasno da nećemo ni u kojoj varijanti sa pokretom Srbija protiv nasilja, oni su oličenje svega protiv čega se borimo. Vidite kako stvaraju amtosferu Majadana u Srbiji. Pri tome, jasno je da ne mogu da pobede na izborima. Njihov broj glasova je oko 20 odsto biračkog tela Srbije, a to je tačno ostatak od onih 80 odsto Srbije koja je protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, protiv članstva u NATO i EU. Koalicija sa SNS bi nas uništila, jer mali parter u takvim koalicijama uvek nestane (vidite primer SPS, koga je dugotrajna koalicija sa SNS devastirala). Nismo još dobili nikakve formalne ponude, a ako ih bude razmotrićemo ih (mi uvek odluke donosimo demokratski). Ja sam lično protiv koalicija, a podržacemo svaki konkretan pregled bilo koje strane. Mislim da bi ponavljanje izbora u Beogradu bila dobra strategija, jer bi izbila iz ruku argument SNP i onemogućila proteste. Na ponovljenim izborima oni bi verovatno prošli još slabije - rekao je i dodao:

Mi ćemo uvek da saslušamo svaki predlog, sem onaj koji dolazi od SNP.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Maja

21.12.2023 12:27

Vučić svakako ima većinu glasova.

Milana

21.12.2023 12:28

Vučić ima najveću podršku.

Ana

21.12.2023 14:13

Nema predaje. Srbija će uvek biti uz svoj narod. Trudiće se svim silama da obezbedi miran život Srbima na KiM.

Danka

21.12.2023 14:58

Несторовић ће поступити у интересу Србије, искрено се надамо! Таман посла да хулиганство из редова опозције добије подршку!!