ČOVEK SA VELIKIM ISKUSTVOM! Imenovan novi AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI!

Autor:

Vesti

20.12.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored svoje diplomatske karijere, Nebojša Rodić je takođe bio direktor Bezbednosno-informativne agencije.

ČOVEK SA VELIKIM ISKUSTVOM! Imenovan novi AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI!

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Predsednik Srbije  Aleksandar Vučić doneo odluku o imenovanju Nebojše Rodića za ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, čime je Rodić preuzeo novu diplomatsku misiju.

Ova odluka stupila je na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, a time je zvanično označen početak Rodićeve dužnosti kao izvanrednog i opunomoćenog ambasadora.



Nebojša Rodić je prethodno obavljao značajne diplomatske funkcije, uključujući poziciju ambasadora Srbije u Austriji od juna 2018. godine. Pre toga, imao je priliku da predstavlja Srbiju kao ambasador u Azerbejdžanu, gde je takođe stekao dragoceno iskustvo u obavljanju diplomatskih dužnosti.

Pored svoje diplomatske karijere, Nebojša Rodić je takođe bio direktor Bezbednosno-informativne agencije, čime je stekao duboko razumevanje bezbednosnih pitanja i izazova sa kojima se Srbija suočava. Ovo iskustvo može biti od neprocenjive važnosti u njegovoj novoj ulozi ambasadora u Crnoj Gori, posebno imajući u vidu značaj saradnje između dve zemlje u oblasti bezbednosti.

Odnosi između Srbije i Crne Gore poslednjih godina bili su poljuljani, a imenovanje Nebojše Rodića za ambasadora dodatno naglašava važnost ove diplomatske misije. Crna Gora je zemlja sa kojom Srbija deli brojne istorijske, kulturne i ekonomske veze, te je očigledno da će Rodić imati značajnu ulogu u jačanju i unapređenju ovih odnosa u narednom periodu.

Ukaz o imenovanju Nebojše Rodića za ambasadora u Crnoj Gori predstavlja važan korak u diplomatskim naporima Srbije da održi i unapredi svoje odnose sa susednim zemljama, te se očekuje da će Rodić svojim iskustvom i veštinama doprineti daljem jačanju veza između Srbije i Crne Gore.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading