GIK: Poništavaju se izbori na dva biračka mesta u Beogradu

Autor:

Vesti

20.12.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi sa glasanjem na dva biračka mesta u Beogradu

GIK: Poništavaju se izbori na dva biračka mesta u Beogradu

Foto: ST/Dragan Kadić

ST/Dragan Kadić


Gradska izborna komisija danas je donela važne odluke vezane za poništavanje glasanja na nekim biračkim mestima u Beogradu.

Naime, na biračkom mestu broj 73 u opštini Voždovac, kao i na biračkom mestu broj 15 u opštini Novi Beograd, usvojeno je Rešenje o poništavanju glasanja na izborima za odbornike Skupštine opštine grada Beograda. Takođe, doneto je i Rešenje o konstatovanju da se rezultati glasanja na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda ne mogu utvrditi na biračkom mestu broj 122 u opštini Novi Beograd.


RIK nije nadležan za odlučivanje o zahtevu opozicije



Nakon ovih odluka, predsednica RIK-a, Olivera Dimitrijević, istakla je da Republička izborna komisija nije nadležna za odlučivanje o zahtevu opozicije, te da je to isključiva nadležnost Gradske izborne komisije. 


Ponovljeno glasanje 30. decembra



Kako bi se rešili problemi nastali na navedenim biračkim mestima, odlučeno je da će se ponovljeno glasanje održati 30. decembra. Ovo je izazvalo dodatnu pažnju javnosti i političkih aktera, s obzirom da su izbori za odbornike Skupštine grada Beograda veoma značajni za političku situaciju u glavnom gradu.

U zaključku, odluke Gradske izborne komisije otvaraju brojna pitanja i moguće političke implikacije, te se očekuje da će situacija oko izbora za odbornike Skupštine grada Beograda biti dodatno praćena u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading