PREDSTAVNIK ĐILASOVE LISTE PRIZNAO LAŽ: Broj birača iz Republike Srpske bio manji nego što smo tvrdili!

Autor:

Vesti

20.12.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznanje Pavla Grbovića o manipulaciji brojem birača

PREDSTAVNIK ĐILASOVE LISTE PRIZNAO LAŽ:  Broj birača iz Republike Srpske bio manji nego što smo tvrdili!

Foto: Tanjug-Strahinja aćimović


Predstavnik liste "Srbije protiv nasilja" Dragana Đilasa, Pavle Grbović, nedavno je priznao da su lagali o navodnih 40.000 Srba iz Republike Srpske koji su glasali u Beogradu.

Grbović je istakao da problem nije bio samo u broju birača koji su dovoženi iz Republike Srpske da glasaju u Beogradu, već da je njihov broj verovatno bio manji u ukupnom zbiru u odnosu na glasače koji su dolazili iz drugih gradova poput Pančeva, Zaječara i Niša. Ipak, oni iz Republike Srpske bili su vidljiviji jer su dolazili organizovanim prevozom.


Laž Đilasovaca potvrđena i u Republičkoj izbornoj komisiji



Prije nego što je Grbović priznao manipulaciju brojem birača, đilasovci su tvrdili da je veliki broj Srba iz Republike Srpske glasao u Beogradu, no ova tvrdnja je bila neistinita. Ovu strašnu laž đilasovaca prethodno su potvrdili i njihovi predstavnici u Republičkoj izbornoj komisiji, koji su izjavili da nemaju dokaze o navodnoj izbornoj krađi.

- Nije problem bio samo broj birača koji je dovožen iz Republike Srpske da glasaju u Beogradu, njihov broj je verovatno u ukupnom zbiru bio i manji od broja onih glasača koji su dolazili iz Pančeva, Zaječara, Niša ali su ovi iz Republike Srpske bili vidljiviji jer su dolazili organizovanim prevozom - rekao je Grbović.

Ovo priznanje predstavnika liste "Srbije protiv nasilja" Dragana Đilasa izazvalo je veliku pažnju javnosti zbog ozbiljnih posledica koje laži i manipulacije mogu imati na političku scenu.

 


Manipulacija javnim mnjenjem



Ovaj slučaj još jednom pokazuje kako političke stranke pokušavaju da manipulišu javnim mnjenjem i stvaraju lažne slike o političkoj podršci kako bi ostvarile svoje ciljeve. Manipulacija biračkim telom i javnim mnjenjem predstavlja ozbiljan problem u političkim kampanjama, a otkrivanje ovakvih laži važno je za očuvanje integriteta izbornog procesa.

 


Reakcije javnosti i političkih aktera



Nakon priznanja Pavla Grbovića, javnost je burno reagovala, osuđujući ovakve pokušaje manipulacije i pozivajući na odgovornost političke aktere koji koriste lažne informacije kako bi ostvarili političke ciljeve. Takođe, postavlja se pitanje odgovornosti i transparentnosti političkih kampanja, te potrebe za strožom kontrolom izbornog procesa radi sprečavanja zloupotreba i manipulacija.

Očekuje se da će ovo priznanje imati značajan uticaj na dalji razvoj političke situacije u zemlji, te da će se otvoriti pitanje odgovornosti političkih lidera i potrebe za promenama u načinu vođenja političkih kampanja i izbornih procesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (17)

Loading
Ena

20.12.2023 21:11

I opoziciji je jasno da je sve regularno, ali misle da jedino preko ulice mogu da dođu na vlast.

Vera

20.12.2023 21:18

To svi znamo,sutra ćete priznati da ih je bilo još manje.

Vera

20.12.2023 21:18

To svi znamo,sutra ćete priznati da ih je bilo još manje.

Marijana

20.12.2023 21:21

Naravno da je laž. Ništa se drugo od vas nije ni očekivalo.