SABIRNI CENTAR: Na protestu opozicije promoter "Velike Albanije" i Boža derikoža

Autor:

Vesti

20.12.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Ristić otvoreno zastupao nezavisno Kosovo, a Božidar Đelić u narodu ostao upamćen po zlu i enormnom bogaćenju

SABIRNI CENTAR: Na protestu opozicije promoter "Velike Albanije" i Boža derikoža

Foto: Profimedia, ATAImages, društvene mreže

Danima opozicija ispred zgrade RIK organizuje skupove zbog navodne krađe izbora i optužuje vlast i predsednika Srbije Aleksandra Vučića za kršenje zakona, međutim, kad se pogledaju organizatori tih protesta, da ih je vlast birala da namesti sebi zicer - ne bi bolje izabrala da ogadi narodu svaki protest.

Ispred zgrade RIK je, na primer, Nikola Ristić, jedan od glavnih i najglasnijih nasilnika protesta, koje organizuje Đilasova "Srbija protiv nasilja". Radi se o predvodniku studenata koji ima 29 godina, poznat po antisrpskim stavovima.

Foto: printskrin/društvene mreže

Nikola Ristić promoviše nezavisno Kosovo

- Srpski zvaničnici pričaju o ljudima iz šume dok masovno seku stabla širom Srbije. Albanci uveli potpunu zabranu seče šuma. Da, zaslužili smo da Kosovo bude najpre nezavisno, a zatim u savezu s Albanijom. Oni će sigurno bolje voditi računa o toj teritoriji - pisao je Ristić ranije na Tviteru.

U nizu takvih stavova zabeležen je i onaj da je srpske mladiće iz Banjske nazvao teroristima i iskazao nevericu jer je zbog njihove pogibije proglašen dan žalosti u Srbiji. Ristić je, inače, samostalni preduzetnik s profitom od pet miliona dinara, saradnik Dojče velea, Crte, Istinomera.

Foto: Profimedia

Bivši ministar Božidar Đelić

Na protestima je i Božidar Đelić, čuveni Boža derikoža. Njega Srbi znaju ko zlu paru, pa ovde i ne treba neko šire predstavljanje.

Godinama je bio ministar, fokus mu je bio na EU, ali je najpoznatiji po ekspresnom pomeranju s tetkinog kauča u vilu na Senjaku. I ne samo to. Đelić, čije su ministrovanje obeležile brojne afere, vlasnik je i luksuznog penthausa na Dorćolu, koji sada vredi milion evra, a o čemu je naš list ranije pisao. Reč je o raskošnom stanu od čak 130 kvadrata. Danas je Đelić izvršni direktor Lazard banke u Parizu, gde živi s porodicom.

Politički analitičar Dejan Miletić kaže da su predvodnici protesta čista antireklama za bilo šta i da njihov nesrećan izbor najviše iznenađuje.

- Imam utisak kao da neko želi da pomogne Vučiću, pa je postavio njih. Njihove karijere se zasnivaju na ličnoj koristi i velikim pričama, a malim delima. Očito da ti koji organizuju proteste niti razumeju Srbiju, niti realnost, niti budućnost - ističe Miletić.

Rajić: Posao za sociologe

Prema rečima Predraga Rajića, teško da ćemo naći nekog u Prištini ili Tirani ko će reći da Kosmet treba da se reintegriše u celosti u srpski pravni sistem.

- Zapravo, to je nemoguće. Zbog čega u Beogradu imamo političke aktere koji imaju razumevanja za koncept "velike Albanije", to već treba da bude predmet dublje sociološke analize. U najmanju ruku je neodgovorno zastupati takve stavove sada, kada je srpskom narodu na Kosmetu najteže - poručio je Rajić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Maja

20.12.2023 18:38

Navikli smo na sumnjive tipove u redovima opozicije. Šta nas to čudi I sada. Kada neko ovakav podržava našu opoziciju.

Ana

20.12.2023 18:55

Kada vas ovakve osobe podržavaju jasno je da ste isti ko i oni...

laza

20.12.2023 18:56

Opozicija jedino sto zeli je destabilizacija drzave i nasiljem do cilja

Stefan

20.12.2023 18:57

Uz opoziciju su uvek ljudi koji ne misle dobro Srbiji. Postavlja se onda pitanje pa jel opozicija baš toliko ne želi dobro svom narodu i Srbiji... Izgleda da je ipak tako!