PROTERIVANJE SRPSKOG DIPLOMATE NIJE RECIPROCITET! Dačić o incidentu sa Šnajderom: Naš konzul nije kršio Bečku konvenciju!

Autor:

Vesti

28.11.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da se naš konzul u Zagrebu, postavljen u septembru, nije bavio ničim što krši Bečku konvenciju, kao i da njegovo proterivanje ne može da bude mera reciprociteta.

PROTERIVANJE SRPSKOG DIPLOMATE NIJE RECIPROCITET! Dačić o incidentu sa Šnajderom: Naš konzul nije kršio Bečku konvenciju!

Foto: shutterstock

Dačić je ponovio da su hrvatske službe bezbednosti obaveštene da bi bilo najbolje da Hrvatska povuče prvog sekretara Ambasade Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera, ali da ništa nije učinjeno po tom pitanju.

- Ovde nije reč o nekome ko je predstavnik službe, već o nekome ko se predstavlja kao diplomata, a jednostavno radi nešto što je suprotno Bečkoj konvenciji. Nije njegovo da određuje koga će da špijunira, na primer, u mom kabinetu - rekao je Dačić za TV Hepi.

Ivica Dačić je rekao da su se i ranije dešavale slične stvari, ali da se nije rešavalo na taj način.

- Službe imaju svoje prodstavnike u određenim državama koji su zvanični predstavnici. Ministarstvo spoljnih poslova se ne bavi tim pitanjima. Na osnovu dopisa bezbednosnih službi mi postupamo - rekao je Dačić.

Dačić je pre nekoliko dana rekao da je Srbija proglasila personom non grata hrvatskog diplomatu zbog grubog kršenja Bečke konvencije i bavljenja stvarima koje nisu posao diplomate, i dodao da je Zagreb, uz dokaze, upozoren na njegovo ponašanje, ali da nije učinjeno ništa po tom pitanju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading